Jesse Tabish - Cowboy Ballads, Pt. I (2022)

Label: [PIAS]

1. Cowboy Ballad (2:29)
  2. Da Da (3:00)
  3. Italia Nite I (1:18)
  4. Manchini (2:32)
  5. Bells and Whistles (3:11)
  6. Dread Harp Blues (1:52)
  7. New Love (3:11)
  12. Halloween Day (3:16)
  13. Mystic I (1:11)
  14. Rituals II (3:11)
avatar van sj0n88
Hele fijne singles Da Da en Castro. Vooral de tweede track heeft de typische Other Livessferen waar ik heel goed op ga. Opvallend veel korte nummers op dit album. Ik heb er zin in!

avatar van Kaaasgaaf
Ik vind de nummers tot dusverre meer dan prachtig, maar bij solo-projecten zoals deze vraag ik me wel altijd af: waarom de nummers niet voor de band bewaard? Dit had zo als Other Lives kunnen worden uitgebracht.

avatar van Venceremos
Fijne cinematische plaat, die instrumentale interludes passen ook gewoon erg goed. Taylor Kirk van Timber Timbre deed / doet dat ook vaak, aan wie ik bij het beluisteren hiervan ook steeds moet denken.

avatar van Kaaasgaaf
Grappig, aan Timber Timbre moest ik ook op momenten denken. Een associatie die ik bij Other Lives voorheen nooit had. In tegenstelling tot wat ik hierboven schreef zijn er dus wel degelijk verschillen te horen. Subtiele verschillen weliswaar, want Other Lives is toch wel het eerste waar je aan denkt. Nu weet ik niet in hoeverre Tabish Other Lives is, toen ik ze ooit live zeg bleken ze allemaal multi-instrumentalisten (soms tijdens nummers wisselend van instrument) dat ik daardoor uitging van een echt collectief. Maar als ik dit hoor dan zal Tabish toch wel de mastermind daarachter zijn en dan is het ook toch niet al te gek dat zijn solo-sound zo extreem dicht tegen die van z’n band aanschuurt. Met wat subtiele accentverschillen dus, zo is het op momenten iets duisterder (waarmee het dan meer in de Timber Timbre-hoek terecht komt) en misschien ook wat folkiër. En wat expliciet theatraler denk ik ook wel. Maar goed, hoe weinig verrassend dan misschien ook, deze nummers klinken wel allemaal weer als een klok en vormen een mooi broeierig geheel. Ik ben benieuwd of het, net als een gemiddeld Other Lives-album, per luisterbeurt meer op z’n plek zal vallen en nieuwe geheimen zal blijken prijs te geven. Spannend om dat mee te gaan maken…

avatar van Niek
Erg mooi. Gaat snel op mijn verlanglijst .