Billy Joel - Live at Yankee Stadium (2022)

Alternatieve titel: June 22 & 23, 1990

Rock / Pop
Label: Columbia

1. Storm Front (5:33)
  2. Allentown (3:55)
  3. Prelude / Angry Young Man (5:22)
  4. I Go to Extremes (4:42)
  5. New York State of Mind (6:10)
  6. The Downeaster 'Alexa' (4:43)
  7. My Life (4:41)
  8. Shameless (4:28)
  9. Scenes from an Italian Restaurant (7:24)
  10. Pressure (5:21)
  11. Miami 2017 (Seen the Lights Go Out on Broadway) (4:31)
  12. Uptown Girl (3:08)
  13. We Didn't Start the Fire (5:10)
  14. A Matter of Trust (4:13)
  15. Only the Good Die Young (3:42)
  16. That's Not Her Style (5:41)
  17. Big Shot (5:12)
  18. Goodnight Saigon (7:21)
  19. It's Still Rock and Roll to Me (3:17)
  20. An Innocent Man (6:10)
  21. You May Be Right (4:58)
  22. Piano Man (5:30)
avatar van vigil
Erg sterke live registratie die vreemd genoeg wat wijfelend van start gaat. Dat ligt niet zo zeer aan Stormfront zelf maar meer aan de positie in de setlist. Bij Allentown gaat het wel direct los met gelijk daarna Angry Young Man als vroeg hoogtepunt. De hoogtepunten komen daarna snel achter elkaar. Van het vlammende I Go To Extremes, het epische New York State of Mind, het ontroerende bottle of white / bottle of red Scenes from an Italian Restaurant en het wat opgerekte en groot persoonlijk favoriet Pressure en dan heb ik het alleen nog maar over CD1!

Daarna gaat het verder met zoals Poeha al schreef erg veel aandacht voor de rockers en de helicopter vanuit Saigon komt keihard de woonkamer ingevlogen om daarna een prachtig bevlogen versie te brengen met alle credits voor de drummer van dienst.

Billy klinkt groots, goed bij stem en energiek. De band is enorm op dreef en het geluid is goed al is er wel heel soms even een piep te horen zoals je dat ook wel eens hoort bij een "live" live concert als de mic niet goed staat afgesteld. Het heeft ook wel weer zijn charme dat ze dat er niet uitgefilterd hebben. Het is ook maar iets van drie keer in totaal op die paar uur dus het valt zeker te overzien.