Daniel Sahuleka - The Universal Masters Collection (2003)

Alternatieve titel: Daniel Sahuleka

Label: Polydor

1. You Make My World So Colourful (3:53)
  2. Love to Love You (3:45)
  3. Judy (4:02)
  4. Marie-Claire (4:04)
  5. All You Have Is Your Dream (2:47)
  6. The Change (4:35)
  7. Airport (3:48)
  8. Changes and Memories (3:47)
  9. Long Distance Highway (3:24)
  10. We'll Go Out Tonight (Part 1) (3:37)
  11. Don't Sleep Away the Night (4:04)
  12. Wake Up (3:41)
  13. Jakarta (5:15)
  14. Ev'rybody Feel the Groove (3:20)
  15. In You (3:57)
  16. The Rain (4:32)
  17. Viva la Libertad (4:34)
  18. Ev'ryday... (3:59)
  19. Such Luck (3:20)
  20. Skankin' (3:44)
avatar van dynamo d
Fijne verzamelaar van deze ietwat vergeten artiest. Hoogtepunten:
- Wake Up
- Jakarta
- The Rain
- Viva la Libertad

Jammer dat Giddyap a Gogo met Ad Visser er niet op staat.

avatar van gaucho
dynamo d schreef:
Jammer dat Giddyap a Gogo met Ad Visser er niet op staat.

Dat is ongetwijfeld een rechtenkwestie. Formeel is dat een single (en een bijbehorende LP, een grotendeels instrumentale synthesizerplaat) van Ad Visser, waarop Daniel Sahuleka een gastrol vervult. Die verscheen destijds bij CBS, terwijl het vroege solo-materiaal van Daniel bij Polydor (nu Universal) werd uitgebracht.

Afgezien van die bijna onvermijdelijke omissie - toegegeven: het was wel een van Sahuleka's bekendste singles - is dit een redelijk compleet plaatje. Volgens mij staan vrijwel al zijn singles - die meestal niet verder kwamen dan de tipparade - er wel op. Plus enkele van zijn aantrekkelijkste albumtracks, zoals de prachtige songs Judy en Jakarta.
Hooguit is het jammer dat ze gekozen hebben voor de korte single-versie van Ev'rybody feel the groove, in plaats van de langere en betere albumtrack. Maar verder een goed overzicht, waarbij een ik half puntje extra toeken voor de compleetheid ervan.

We zullen het ermee moeten doen, want dit is vrijwel het enige wapenfeit van Daniel Sahuleka's Polydor-jaren dat ooit op CD is verschenen. Er is nog een andere verzamelaar, terwijl zijn succesvolste album Sunbeam alleen in Japan een afzonderlijke CD-release kreeg. Ik zie er niet van komen dat dat ooit meer wordt, dus ik houd mijn afzonderlijke LP's en singles van de man ook nog maar even in bezit.