menu

Soft Kill - Canary Yellow (2022)

mijn stem
3,22 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Cercle Social

  1. Joey (0:38)
  2. Cracked Candles (3:38)
  3. Magic Garden (3:12)
  4. Rocks & Blows (3:39)
  5. Dibs (4:19)
  6. The Line (4:34)

    met Ruth Radelet

  7. Congratulations Text (4:47)
  8. Cicero (3:49)
  9. Domino (4:34)
  10. Lake Shore Drive (7:00)
totale tijdsduur: 40:10
zoeken in:
avatar van Alicia
3,0
Ik ben benieuwd naar deze nieuwe Soft Kill, want het eerste vrijgegeven liedje vind ik weer helemaal goed. Het nummer klinkt wel stukken vrolijker dan dat we gewend zijn van de post-punkband uit Portland, Oregon. Maar dat is nou ook weer niet zo heel erg.

En... hoop doet leven, zeker na een paar uitstekende Soft Kill platen zoals Heresy (2015), Choke (2016) en Savoir (2018).

Draakje Dead Kids, R​.​I​.​P. City (2020) zet ik dan wel bij de afdeling 'meest dodelijke vergissingen van Soft Kill'.

In een potje!

avatar van Alicia
3,0
Ik heb 'm nu twee keer beluisterd en ik neem het album niet mee naar het griezelfeest vannacht. Er staan wel een paar aardige liedjes op. Wellicht kan deze Soft Kill nog wat groeien. Maar ik mis wat...

*in keukenkastje naar kruiden zoekt*

Darkwaver
Alicia schreef:
*in keukenkastje naar kruiden zoekt*


Staat nu op, gaat steeds meer op The Cure lijken, maar dan een flauwe bijna smakeloze versie. Dit is mainstream indie, 13 in het dozijn. De afsluiter Lake Shore Drive doet nog een beetje denken aan het geluid van Savior en vind ik dan ook meteen het beste nummer. Misschien is dat een hint, dat het volgende album weer wat ruiger wordt, na twee mainstream niemanddalletjes, wie weet...ik hoop het!

avatar van Alicia
3,0
Ik vind het vooral flauw klinken. Nee, doe mij maar Heresy, Choke en Savoir. Betere nummers ook. Oh well... je kunt niet alles mooi vinden.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:15 uur

geplaatst: vandaag om 19:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.