Percee P - Perseverance (2007)

Label: Stones Throw

1. Intro (1:41)
  2. The Hand That Leads You (2:32)
  3. The Man to Praise (3:43)
  4. Legendary Lyricist (2:41)

met Madlib

5. Watch Your Step (4:04)

met Vinnie Paz en Guilty Simpson

6. Who with Me? (3:14)
  7. 2 Brothers from the Gutter (3:13)

met Diamond D

8. Ghetto Rhyme Stories (3:05)
  9. Throwback Rap Attack (3:32)
  10. No Time for Jokes (3:50)

met Chali 2na

11. Last of the Greats (3:15)

met Prince Po

12. BX (Interlude) (0:42)
  13. Put It on the Line (3:17)
  14. The Dirt and Filth (3:32)

met Aesop Rock

15. LA (Interlude) (0:32)
  16. Mastered Craftsman (2:32)
  17. Raw Heat [45 Version] (3:27)
  18. The Lady Behind Me (4:05)
  19. Outro (1:08)
Hypno
Deze gast is ziek dit is echt een vet album alleen ligt de productie Van Madlib me niet echt maar ja dat is persoonlijke smaak want Percee P heeft een lekkere flow, een zeer indrukwekkend rijmschema en echt dope lyrics Topalbum !

avatar van Chrisseh
hiphopmaster schreef:
Beste nummers voor mij zijn: Put It On The Line, Raw Heat, The Man to Praise, Legendary Lyricist en uiteraard Throwback Rap Attack.
Ik heb 4 van die 5 ook aangevinkt.

Alleen het jammere is dat het bij mij nu wel gaat vervelen. Een paar echte knallers, en een paar waar ikzelf minder goed weet wat ik ermee moet. Jammer.

Heeft iemand trouwens over 'The Madlib Remixes' van dit album gehoord? Al wel gelekt iig

avatar van Kos
Kos
MJ_DA_MAN schreef:
Producties allen op de naam van Madlib? Cool .
Precies wat ik dus niet geweldig vind.

Percee is echt... . goddamn, de man komt bij mij echt richting Rakim als het om skills gaat.

Geef hem wat goede en vooral gevarieerde producers, dan zitten er instant classics bij. Nu is dit het net niet helemaal.

avatar van waxs
Check dan ook even het nieuwe Remix album, misschien dat die je wat beter ligt.

avatar van Kos
Kos
alternatieve titel: Perseverance: The Madlib Remix

ehm.. .

-edit- Beetje jammer dat 1 of andere onwetende kneus een halve ster moet uitdelen, maar ja.

avatar van waxs
Kos schreef:
ehm.. .

Productie stijl van dat album is een stuk anders.

avatar van Osiris Apis
Maar klinkt nog steeds erg Madlib, dus ik denk dat Kos de productie van de remixes ook niet goed vindt.

Ik heb lang gewacht op dit album, maar het heeft mij behoorlijk teleurgesteld. Ik had hardere beats van madlib verwacht..zoals nummer 17 Raw Heat..

raffael77
Zo harde beat is Raw Heat niet.

Gewoon zeer goed album met zeer goede rhymes maar dat kan ook niet anders. Mooie producties zoals Madlib altijd doet.

Kos schreef:
Precies wat ik dus niet geweldig vind.

Ik houd ook niet van Madlib's producties, daarom heb ik dit album zo lang links laten liggen. Nu toch maar eens beluisteren...

avatar van Jordy
Ik kwam er niet doorheen, als ik dit allemaal lees toch maar nog een keer proberen..

Harco
Ik ben benieuwd... wat voor stem had je in gedachten na de eerste luisterbeurt?

avatar van Jordy
Geen idee, ik kwam er niet doorheen

Harco
Percee is een erg aangename rapper, met een flow als een lawine en een fijn stemgeluid. Producties klinken ietsje anders dan ik van Madlib gewend ben, maar toch is het nog niet helemaal mijn ding. 3*.

Harco
Dat gastoptreden van Vinnie Paz was trouwens wel bedroevend slecht.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, hij past gewoon totaal niet op een Madlib-beat. Bovendien rapt ie veel te geforceerd.

avatar van thomzi50
Ik blijf toch smullen van dit album en vooral van Percee P zelf. Ik kwam laatst overigens wat oude battles van de man tegen, die ook grotendeels weer op delen van dit album zijn terug te vinden. Lees het verhaal daarover hier

Harco
Ik had de recensie al gelezen.

Ik zag dat je ook recensies schreef voor Kindamuzik. Of doe je dat niet meer sinds je HHL hebt?

rico-bballer
thomzi50 schreef:

Heb je ooit dat filmpje van percee p vs big l gezien? Echt heel vet.

Harco schreef:

Jawel, maar Percee P hadden ze daar, geloof ik, weinig animo voor. Had een balletje opgegooid om die en Kool Keith te recenseren, maar niets over gehoord. En in januari is er héél weinig op komst qua hiphop, geloof ik, dus ik richt me nu voornamelijk op HHL. Maar goed, KM doe ik dus ook, dat wordt door wat meer mensen gelezen

avatar van Jordy
Goed, ik hou het voor nu op 3 sterren. Talent heeft Percee P zeker, als hij hier een uur over vette boombap productie had gerapt was ik waarschijnlijk erg enthousiast geweest.

Probleem is dat de rommelige productie van Madlib imho totaal niet bij de rest past. Daarnaast nog de matige gastoptredens, en ik kan niet anders concluderen dat er veel meer in had gezeten.

avatar van Word_Play
Ik begin met een mooie 3,5*. Over Percee P is al genoeg gezegd, geweldige rapper. Madlib vind ik ook vaak erg leuk, maar de combinatie hier levert op de een of andere manier niet gelijk het geniale resultaat op. Daar naat zijn de gastoptredens op die van Prince Po en 2na na niet echt om naar huis te schrijven. Vooral Vinnie Paz komt irritant.

JustaRascal
Ik krijg hem over enkele dagen binnen, ben benieuwd .

JustaRascal
Vette beats, alleen jammer dat Percee P snel in de herhaling valt.

KSPR
Ik heb hetzelfde probleem als veel anderen hier... ik had liever andere beats gezien. Desondanks een behoorlijk goed album, maar dit had misschien wel een dikke classic kunnen zijn met een andere productie.

Relax
Jammer dat jullie zo vies zitten te klagen, die oldschool vibe op de beats van Madlib passen juist perfect bij Percee P omdat Percee zelf ook oldschool weer het leven wilt inblazen.

avatar van J.M.
Ik vind de beats ook wel bij Percee passen, op een paar missers na.

Gekkenhuis
Naar mijn mening passen de producties ook perfect bij de MC. Als er een andere producer achter de knoppen had gezeten, had de score van mijn kant waarschijnlijk lager uitgevallen.

avatar van thomzi50
Bij mij idem dito, heerlijke producties.

JustaRascal
Alleen jammer van de mc .