The Reytons - What's Rock and Roll? (2023)

Rock / Punk
Uitgebracht in eigen beheer

1. 15 Minutes in the Algorithm (3:13)
  2. Istanbul (2:43)
  3. Avalanche (3:10)
  4. Love in Transaction (3:10)
  5. Little Bastards (3:18)
  6. Cash in Hand & Fake IDs (3:18)
  7. Wmc (2:35)
  8. One More Reason (3:20)
  9. Monthly Subscription (2:47)
  10. Fading (3:06)
  11. It's a Fuck About (0:57)
  12. Uninvited (2:30)
avatar van Bert Wasbeer
Nu de Arctic monkeys kennelijk blijven hangen in de lifmuziek-modus, vestig ik mijn hoop voor fatsoenlijke indie-herrie maar even op the Reytons. De nieuwe single stelt wat dat betreft niet teleur, al kan ik het gevoel dat het allemaal al eens eerder (en net een tikje beter) is gedaan toch niet helemaal onderdrukken. Anderzijds, dat dacht ik eerst ook van het debuut en dat blijft ondanks dat commentaar toch een prima plaatje.

Avalanche klinkt als Arctic Monkeys. Tja, voor wie hetzelfde wil zeker..

Prima nummers op dit album, maar als album in z’n geheel toch een beetje te veel van hetzelfde

ruudvp schreef:

Mijn middelbare ik is dat wel met je eens, de plaat is iets te weinig afwisselend al staan er echt wel een paar fijne nieuwe knallers op (15 minutes, Avalanche, Uninvited). En het is moeilijk om geen vergelijkingen te trekken met eerdere acts die ze soms wel een tikje kopiëren.

Anderzijds,...de muzikale basis klopt en voor progressie en groei hebben the Reytons nog jaren de tijd. En laten we eerlijk zijn: volwassenheid en progressie is allemaal leuk en aardig, maar zeker live hoor ik liever een beginnend bandje dat de wereld nog wil veroveren dan een volgroeide act die ongeïnspireerd de oude koek staat op te warmen. Of een act die wel is geëvolueerd maar ergens onderweg de kloten is verloren.

Ik geniet dus maar even van een band bij wie het heilige rockvuur nu nog wel volop brandt. En hoop rond mijn zestigste vrolijk te klagen dat the Reytons net zo volwassen en gedegen zijn gaan klinken als Arctic Monkeys

Bert Wasbeer schreef:

…. En laten we eerlijk zijn: volwassenheid en progressie is allemaal leuk en aardig, maar zeker live hoor ik liever een beginnend bandje dat de wereld nog wil veroveren dan een volgroeide act die ongeïnspireerd de oude koek staat op te warmen. Of een act die wel is geëvolueerd maar ergens onderweg de kloten is verloren…..

Helemaal mee eens! En de Reytons staan hier dagelijks op hoor. Nu nog n keer live zien. Vorig jaar lukte dat niet.

avatar van Bert Wasbeer
Ja, hopelijk doen ze een rondje festivals of clubconcerten

avatar van JVT
JVT
Dit plaatje blijft hier maar digitale rondjes draaien!
Wie had gedacht dat anno 2023 The Reytons de beste band uit Sheffield zouden zijn.