Joost - Fryslân (2022)

13. Disco Belgica (2:33)

met Acid en Apson

14. Liverpool (2:38)
avatar van AstroStart
Doe Maar, Hakkûhbar, Goldband, Jeugd van Tegenwoordig, vleugje Stippenlift. Het gaat alle kanten op bij Joost. Gelukkig maar, want het album blijft verrassen en biedt een geweldige luisterervaring. Wat een feest, maar ook wat een verdriet! Nederlandstalige album van het jaar?

avatar van overmars89
Wat een dijk van een plaat! Deze jongen gaat van links naar rechts, heeft momenteel een hit in Duitsland en is niet te stoppen. AFAS zelfs al uitverkocht.

Deze plaat laat mij lachen, maar weet mij ook op plekken te raken. Ongekend!

avatar van jalcklein
Zeer zeker een hoogtepunt voor Joost en het zal zeker nog verder gaan! Het album kan je hard laten lachen net zo goed laten janken.

avatar van Juul1998B
ABDrums
Misschien iets voor jou als rasechte fries?

avatar van ABDrums
Juul1998B schreef:
ABDrums
Misschien iets voor jou als rasechte fries?

Niet mijn stijl, maar wel komisch. Hij komt oorspronkelijk uit Stiens, een dorp waar ik bijna elke dag kom en wat dicht in de buurt is. Ben 'm daar heel wat jaren geleden wel eens in de sporthal tegengekomen, toen hij nog relatief onbekend was.

avatar van Juul1998B
ABDrums schreef:

Leuke anekdote haha. Komisch is hij zeker!
Geen wauw gehalte maar hij maakt best "leuke" nummers imo.

Tja, als je Songfestivalfan bent kom je nu wel snel uit bij Joost Klein. De naam Joost zong al lang rond in Songfestivalland, want met heel veel bluf riep hij dat hij ons land zou gaan vertegenwoordigen in 2024 en dat ontging de Songfestival liefhebbers niet.

En dat ging maar door en ging maar door. Het werd een beetje irritant, maar het is hem gelukt en ergens vind ik dat toch ook wel tof voor hem.

Muziek voor de jeugd, je hoort het al in het eerste nummer. Niet helemaal mijn ding nee, maar ik hoor echo's van Doe Maar en een snufje Gold Band; gelukkig niet alleen maar die oervervelende happy hardcore (ja, opa is oud). Ook muziek waar de aERo's en dan met name de Songfestival aERo's best plezier aan kunnen beleven als er dan toch even buiten de lijntjes gekleurd kan worden.

Geinig plaatje dus. Nu maar afwachten met welk nummer hij denkt te kunnen gaan winnen in 2024. Het zal mij benieuwen. Käärijä is sowieso al fan. Tja, tja, tja.

avatar van RonaldjK
Eerder vanavond op weg naar huis hoorde ik deze discussie hierover op NPO Radio 1 met een voor- (Michiel Veenstra van Kink FM) en tegenstander (zanger en acteur Tony Neef). Was een leuk item. Van mij mag Joost, doe maar eens gek!

RonaldjK schreef:

Heb ik vanavond ook beluisterd. Die Tony Neef is er ook eentje hoor. Een uitgerangeerde musicalster die zich daar ook nog wel ziet staan. Heerlijk gesprek was dat. Veel van mijn leeftijdgenoten reageren fel (lees: anti Joost) en weten mij te melden dat jongeren niet stemmen. Onder welke steen die leven weet ik niet. Wel een leuk feitje: Getty Kaspers en Marga Bult (ex-deelnemers en zelfs winnares) zien ook de potentie juist omdat het bij jongeren leeft. Maar ja volgens mijn leeftijdsgenoten kijken die niet en stemmen al helemaal niet. Dat doen blijkbaar alleen oude Poolse moekes en Griekse boerinnen van in de 80 die Tony Neef graag zien schitteren met een Frank Sinatra-achtige ballad

Pinkpop 1983 is toch echt wel een ode aan Doe Maar, niet dan? Hier hoor je Doe Maar's Heroïne in terug. Heerlijk!

avatar van RonaldjK
Jazeker, Doe Maar hoor je ook terug bij Goldband. En sowieso leuk wat Klein in Duitsland voor elkaar heeft gebokst.

avatar van harm1985
Ik had al stukjes van zijn optreden van LL2023 gezien, maar gisteren dus voor het eerst de hele set die op YouTube stond. Florida 2009 kwam echt heel hard binnen.

Zoals het top comment zei: we hebben de juiste persoon beroemd gemaakt.