Jennifer Lopez - This Is Me... Then (2002)

Pop / R&B

4. The One (3:36)
  5. Dear Ben (3:14)
  6. All I Have (4:14)

met LL Cool J

7. Jenny from the Block (3:08)

met Styles P en Jadakiss

8. Again (5:47)
  9. You Belong to Me (3:30)
  10. I've Been Thinkin' (4:41)
  11. Baby I Love U! (4:43)
  12. The One [Version 2] (3:31)
  13. I'm Gonna Be Alright [Trackmasters Remix] * (2:52)

met Nas

14. Jenny from the Block * (2:49)
  15. I'm Glad [Paul Oakenfold Perfecto Remix] * (5:47)
  16. Jenny from the Block [Seismic Crew's Latin Disco Trip - Edit] * (3:43)
  17. The One [Bastone & Burnz Club Mix] * (3:47)
  18. All I Have [Ignorants Remix] * (4:03)

met LL Cool J

19. Jenny from the Block (Seismic Crew's Latin Disco Trip) * (6:41)
  20. The One [Bastone & Burnz Club Mix] * (7:40)
  21. Baby I Love U! [R. Kelly Remix] * (4:11)
Jennifer Lopez' beste album tot nu toe.

EN het is heel iets anders dan wat je van haar gewend bent. De enige uptempo song is de beruchte Jenny From The Block. Zie het als een grote grap, een boodschap voor de paparazzi.
All I Have zorgde voor de eerste #1 hit voor LL Cool J in de VS.

This Is Me...Then is een back to the 70s album. Of "Old Skool"zoals Jenny from the block zegt. Bijna elk nummer bevat een sample. Jenny From The Block bevat zelfs 3 samples. Alleen de nummers Dear Ben (prachtig lied, slechtgekozen titel) en Again zijn origineel te noemen.

I'm Glad werd als 3e single uitgebracht: een slechte keuze omdat het een van de slechtste nummers van het album is (trouwens: de videoclip die bij dit nummer hoort, is een eerbetoon aan de jaren 80 film "Flashdance"). In NL werd het toch nog een top 10 hit.

Loving You en The One zouden betere keuzes zijn geweest. Prachtige teksten (alle teksten zijn prachtig en betekenisvol) en een aangename beat (Loving You bevat de sample "Juicy Fruit" en The One bevat het deuntje van "You Are Everything").

Still, het openingsnummer is zacht en erg 'catchy'.

Dear Ben, track #5, is prachtig. (Dit nummer zou eigenlijk You're Perfect heten, maar werd op de valreep een open brief aan meneer Affleck. Wat zou ze daar spijt van hebben gekregen....)

All I Have bevat een sample van het nummer "Very Special" en Jenny From The Block bevat zelfs 3 samples (o.a. "Sout South Bronx").

Again, prachtig geintroduceerd door mooi pianospel, is zoet.
You Belong To Me is een cover van het gelijknamige nummer van Michael McDonald. Ja, Jenny from the block kán zingen.

You Belong To Me is erg aangenaam om te horen en Baby I Love U(bevat een interpolatie uit "Midnight Cowboys") is een prachtige afsluiter, maar de tekst van dit liedje vind ik niet al te super. Baby I Love U wordt waarschijnlijk niet uitgebracht op single, maar er is wel een videoclip die bij dit nummer hoort. In Engeland wordt deze week Baby I Love U wél uitgebracht. Dit nummer is geremixt door R Kelly, maar of de remix nou veel beter is....

This Is Me...Then is het beste Jennifer Lopez album tot nu toe. De stijl van dit album is totaal anders dan haar voorgaande 'popalbums'. Mooie teksten, goed geproduceerd en heel belangrijk: het is één geheel.

Favourite
Ja, ik vind het ook wel leuk..

1,0
Ik vind het eigenlijk niks...Het klinkt alsof ze bij de meeste liedjes net te hoog voor haar eigen stem zingt, ik ben er in ieder geval geen fan van. Ik heb geen andere cd's van haar, maar volgens mij komt ze bij uptempo songs met desnoods een latino draai beter tot haar recht.

heel mooi, ook een 4.5* van mij, maar het is niet een cd die 'k heel graag hoor en dus net zoals Kim-Lian enzo iedere dag draai, op z'n tijd wel leuk, alleen sommige nummers worden snel saai en mijn disc-man speelt de nrs. niet mooi af.

avatar van miak
Jenny from the block is lekker, en dat was het dan wel zown beetje

Dit lijkt me ook totaal ongeloofwaardige commercie.
Een diva met kapsones van hier tot in Tokio, die leukweg gaat zingen van "I'm still Jenny from the block", yeah right.

en toch...

het blijft een mooie hoes

avatar van Ericos
Goed album met leuke nummers ..
Maar helaas minder leuk dan het vorige album ..

avatar van Judith
In groep 8 was ik van van haar, ik snap nog steeds niet waarom. En toen had ik dit album gekocht van m 'n eigen zakcentjes, man wat had ik spijt!

ik heb alle cd's van Jennifer Lopez, en deze vind ik nog steeds de beste *5*
en ik hoor hem nog steeds graag!

avatar van levenvergeten
Judith schreef:

Het Spreekwoord zegt:
"van schade en schande wordt men wijs"

Ik vind dit een grappig album! in deze tijd had ze toen met ben affleck (hoe je dat ook mag schrijven ) en je kunt duidelijk horen dat ze stapelverliefd was.

Van die slijmliedjes.. maar toch zijn die liedjes lang niet slecht. Ja ik vind dit wel een aardig album...

*3.0

avatar van Ericos
Blijft een heerlijke CD!

Heb de videoclips die bij dit album horen toegevoegd.

1,0
Deze album viel zo tegen!!!!!
Het zijn allemaal simpele poppy songs
Alleen: jenny from the block springt eruit.
jenny kan veel beter..

avatar van Wib0__

Omdat Jenny From The Block & All I Have best leuke singles zijn..

avatar van Mjoesik
Heb dit album al jaren, maar k heb em gisteren nog eens helemaal op m'n gemakje beluisterd... en ik moet toegeven dat dit best een mooi album is, met een speciale sfeer.
4* hiervoor. (ps; mooie hoes!)

Ik vind dit een saai album! teveel ballads!
I'm Glad is de beste en de RMX van I'm Gonna Be Alright ft. Nas
is ook een toevoeging op dit album!

*3.0

Dit is een van de beste albums van Jennifer. Het is een zwoel soul-achtig album. Ze heeft 11 nummers meegeschreven. Dit is ook best te zien: voor de volgende zin uit I've Been Thinkin' vind ik mooi:
'Boy I can't give you everything, cause I don't have myself to give, and it's killing me inside'
Zelfs de hits zijn goed: All I Have is erg R&B. Jenny From The Block ook, maar irritant vind ik zijn de samples na een tijdje. I'm Glad en Baby i Love U! zijn heel goed vind ik.

avatar van StefanK
Zal ze achteraf gezien nou spijt hebben van dit album? Dat de meeste songs gebouwd zijn rondom samples is natuurlijk wel hip, maar qua lyrics neigt het allemaal naar haar relatie met Ben Affleck...

avatar van MetalMike
Zo'n heerlijke cd! Ze is hier samen met de plaat hierna, op haar best. R&B past haar zoveel meer dan de Dance-pop van later, hoewel ze daar zeker ook niet verkeerd op klinkt! De eerste cd is charmant, de tweede is al heel erg goed (vocaal zoveel beter daar al), maar deze en Rebirth zijn haar allerbeste voor mijn gevoel.
Staat mijn misschien favoriete nummer op, de opener "Still". Wat klinkt ze daar goed. De liefde spat eraf, zoals van de gehele cd, "I'm Glad" is nog zo'n topper! "Again", "You Belong To Me" en "I've Been Thinkin" (wauw) het zijn allemaal parels. En "Baby I ♡ U !" is ook één van haar allerbeste.
De liefde spat van de cd af en daarmee ook van haar stem, misschien daarom wel in de top van mijn favorieten.

avatar van MIAB
Dit album is inderdaad beter dan haar voorgangers, maar houdt ook nog niet over. 3*

1. Still (3:40) --- 3,5
2. Loving You (3:45) --- 3,0