DMA's - How Many Dreams? (2023)

Australiƫ
Label: I OH YOU

1. How Many Dreams? (4:05)
  2. Olympia (3:40)
  3. Everybody's Saying Thursday's the Weekend (3:05)
  4. Dear Future (3:07)
  5. I Don't Need to Hide (3:54)
  6. Forever (3:51)
  7. Fading Like a Picture (3:56)
  8. Jai Alai (3:15)
  9. Get Ravey (3:07)
  10. 21 Year Vacancy (3:29)
  11. Something We're Overcoming (3:01)
  12. De Carle (5:23)
avatar van Morning Glory
Keer op keer blijven deze toch met heerlijk melodieuze nummers komen. Baanbrekend of vernieuwend is het niet maar uplifting en aanstekelijk des te meer. Hebben al een pak straffe nummers in hun oeuvre verzameld (oa. Lay Down, Silver, We Are Midnight, Dawning, ...) en de reeds uitgebrachte singles van deze nieuwe langspeler moeten ook weer niet onderdoen.

'Olympia' staat hier alvast op repeat. Heerlijk nummer, zo'n typische soundtrack bij goeie tijden met je maten in de kroeg.

avatar van musician
Ik denk dat we, hoewel af en toe nog steeds best aardig met een individuele song, moeten concluderen dat de DMA's een beetje op het verkeerde pad zitten.
Ik zou ook adviseren: terug naar de roots van 2016.

Zowel onze site als Rate your music laten een glijdende schaal zien. Het eerste album wordt het beste beoordeeld. Daarna wordt elk album als minder beschouwd, steeds lagere cijfers en ook steeds minder belangstelling, minder mensen die stemmen. En blijkbaar is dat een internationale trend.
Ik voel ook geen drang dit album te kopen, Spotify is voldoende.

Behalve mijn constatering, hier op de site slechts een enkel ander bericht. De DMA's moeten terug met de vraag waarom het eerste album ook weer zo goed werd beoordeeld en daar de draad weer oppikken. De fans weer terugwinnen.

Dat neemt niet weg, dat ik Get ravey best een alleraardigste song vind. Maar bij een beoordeling van 3,08 zit je echt in de gevarenzone.