menu

Jordan Rudess - The Road Home (2007)

mijn stem
3,79 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Metal
Label: Magna Carta

  1. Dance on a Volcano (8:46)

    met Neal Morse

  2. Sound Chaser (12:56)
  3. Just the Same (8:25)
  4. JR Piano Medley (8:24)
  5. Piece of the Pi (3:07)
  6. Tarkus (22:47)

    met Kip Winger en Steven Wilson

totale tijdsduur: 1:04:25
zoeken in:
avatar van meyer
4,0
Wat een hoes!
Jordan Ruddes, nu al een legende, zijn muziek is soms niet om aan te horen maar bij momenten kan ik van zijn technisch gesneuzel genieten. Tarkus, is dat een cover van Emerson Lake & Palmer? Nuja, stiekem toch wel benieuwd naar dit album aangezien hij momenteel de meester in keybord is en ik dit instrument ook bespeel.

avatar van Kasperbert
3,0
Dit hele album is een groot covergebeuren. Een eerbetoon van Jordan aan zijn inspiratiebronnen. Eigenlijk is het denk ik vergelijkbaar met het idee van Metallica achter Garage Inc. Desalniettemin ben ik wel benieuwd naar dit album, al helemaal naar de cover van Tarkus.

Stijn_Slayer
Ken alleen 'Tarkus', omdat ik die op Youtube een keer tegenkwam. Ontegenzeggelijk zit dat muzikaal goed in elkaar, maar Steven Wilson is bij lange na geen Greg Lake (in z'n hoogtijdagen). Rudess voegt wel een aantal interessante interpretaties toe aan het stuk, maar ook een minstens zo groot aantal aanpassingen dat minder goed uitpakt. Wel dapper om de grootste toetsenist sinds Chopin onder handen te nemen.

4,5
Prima vertolking van Dance on the Vulcano, maar ook de Pianomedley met overgang naar een King Crimson nummer is top!! en Tarkus (Emerson, L & P).
Kortom onze Dream Theater pik heeft er werk van gemaakt. Mooie nummers in een prachtig jasje

Gast
geplaatst: vandaag om 06:35 uur

geplaatst: vandaag om 06:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.