Elinborg - Vera (2022)

3. Sirm (3:32)
  4. Sjórok (4:00)
  5. Vón Mín (5:20)
avatar van MusicFreak
Elinborg komt van de Faeröer eilanden waar ook onder andere Heidrik en Eivør vandaan komen. Sterker nog, Elinborg is het zusje van Eivør.

Samen met onder andere een bandlid van de Noorse band Highasakite hebben ze deze ep geproduceerd.

avatar van Chameleon Day
En is het wat?

avatar van MusicFreak
Prima plaatje hoor, typische pop uit het hoge noorden wat mij betreft. Wel een pluspunt dat ze in haar eigen taal zingt vind ik

avatar van Monsieur'
Een eiland met gras als donkergroene inkt. Zwarte rotsen en de zee die het met haar schuimhanden ieder moment van de dag belegert bestormd, terugtrekt en terugkomt. Dat alles en dan Elinborg.

Bezwerend bezingt ze alles behalve wat ze ziet: De binnenwereld is mystiek genoeg. Als verdwaalde herdster met lampion onder een uitgestrekte gitzwarte nacht beweegt de Faeröerse zich tussen alles
wat haar schaduwen werpt. Stukgereten liefdes, dichte werelden op ruïnes.

En toch krijg je beats als hartkloppingen, overgewaaid met de zeewind
uit neonvuile nachtclubs van Noord-Engeland vermengd tot een purper vol sterren en dramatiek. Gevoelige muziek ijzige distantie.
Scherend is de wind. huilend op de wangen, in de hoop alles eraf te scheuren wat wereldvreemd is.
Dit is eilandfolklore
gedrenkt in moderniteit.