Fear Factory - Recoded (2022)

Electronic / Metal
Label: Nuclear Blast

1. Adapt or Die (0:59)
  2. Hatred Will Prevail [Monolith Remix] (5:44)
  3. Disobey [Disruptor Remix] (3:28)
  4. I am the Nightrider [Fuel Injected Suicide Machine Remix] (5:52)
  5. Path to Salvation [Purity Remix] (3:54)
  6. Worthless [End of Line Remix] (5:33)
  7. Empires Fall [Collapse Remix] (5:46)
  8. System Assassin [Aggression Continuum Remix] (5:14)
  9. Hypocrisy of Faith [Manufactured Hope Remix] (5:29)
  10. This Is My Life [Cognitive Dissonance Remix] (4:34)
  11. Recoded [Recode Remix] (6:24)
avatar van james_cameron
25 jaar na Remanufacture is dit het tweede remix-album van Fear Factory, ditmaal bestaande uit herbewerkingen van tracks van het meest recente album, Aggression Continuum. De meeste remixen zijn best oké, maar zo achter elkaar gegroepeerd zijn ze behoorlijk eenvormig, met weinig afwisseling binnen en tussen de afzonderlijke tracks. In kleine hoeveelheden tot je nemen verdient derhalve de voorkeur.

avatar van king_pin
Eindelijk heeft FF weer eens daad bij woord gevoegd, bij elk album is de vraag of er een remix album ala Remanufacture en ze hebben meerdere malen gezegd dat die plannen er waren, nooit wat van teruggezien. Nu wel en hoewel veel tracks op elkaar lijken kan ik het wel waarderen.
Een aantal vallen op door de eigen interpretatie, dat zijn dan ook gelijk de hoogtepunten. Zo is Worthless [End of line remix] een 80's synthdance track in de stijl van Depeche mode en Recoded [Recode remix], heeft een heel eigen duister sfeertje dat ik zeer geslaagd vind.
Leuk voor de afwisseling. Het maakt me iig benieuwd naar de nieuwe line up en sound van het volgende FF hoofdstuk.

avatar van king_pin
Om te sporten is dit album echt perfect, halfje erbij voor mental support