Jean Michel Jarre - Live from Gdansk (2005)

Frankrijk
Electronic
Label: Warner Bros.

1. Shipyard overture (4:59)
  2. Oxygene 4 (4:21)
  3. Mury (5:49)
  4. Space of Freedom (5:01)
  5. Oxygene 8 (4:45)
  6. Light my sky (4:51)
  7. Tribute to John Paul II (6:42)
  8. Rendez-vous 4 (6:20)
  9. Aerology Remix (5:15)
avatar van vigil
Dit is de cd die bij de dvd zit bijgesloten. Op de dvd staan 21 nummers dus deze cd is slechts een klein gedeelte van het fantastische concert. Als je dus de zogenaamde "Collector Edition" van de dvd koopt zit deze cd er dus bij inbegrepen.

avatar van Suicidopolis
Mmm... Dat kan misschien ook, maar ik heb deze CD wel degelijk als een op zichzelf staand item, niet als bonus bij een collector's edition. Zit die bij die DVD geleverde versie niet in zo'n kartonnen hoesje?

avatar van vigil
Neen gewoon 2 schijfjes in een dvd hoes. Overigens geef je wel een erg laag cijfer?!?

avatar van Suicidopolis
Ik vind het dan ook rommel Zijn "Live in China" DVD (Collector's Edition) vind ik grandioos, maar dit... dit vind ik erbarmelijk. Ten eerste is de klank niet om aan te horen (idem bij de CD die bij die Collector's Edition van "Live in China" geleverd zit, de DVD zelf daarentegen klinkt waanzinnig goed). Alles is zo plat als een vijg gemastered, nihil dynamiek, de bas klinkt zompig (en dat was hier niet de bedoeling van de muziek), het signaal overstuurd, en je hebt geen enkele seconde het gevoel dat je is effe kan ademen. Another victim of the loudness war... Da's één. Ten tweede krijg ik het afgrijselijk hard op m'n heupen van die lelijke disco versies die hij hier ten toon spreidt van zijn oude klassiekers, en dat gedoe voor de Paus, da's de druppel die de emmer doet overlopen. Zo vreselijk niet-spontaan soap-opera achtig gelul... ik krijg er jeuk van op plaatsen waar ik niet graag jeuk krijg.

Ik vind dat ik nog vrijgevig ben met mijn 1,5*

Kijk, ik begrijp dit dus niet hé... De laatste releases van Jarre laten mijn inziens danig te wensen over, en toen ik vorig jaar die showcase van "Téo & Téa" ben gaan zien in Lint, ben ik daar echt compleet gedesillusioneerd buiten gekomen. Wat een nest was dat zeg... En toen ben ik december laatst naar zijn live uitvoering van Oxygene gaan kijken in Parijs, en de Heer zij geprezen, dat was zo onwaarschijnlijk machtig dat hij plots terug in m'n achting steeg.

De man zijn keuzes ontgaan mij soms volledig...

avatar van vigil
Het blijft natuurlijk wel een eigenzinnige Fransman heh

avatar van The Voice
Suicidopolis schreef:

Ik moest hierom erg lachen, je kunt het leuk brengen

avatar van dennisversteeg
Ik vind het altijd jammer als er bij een DVD een CD zit, dat niet het hele concert op de CD wordt gezet. Een CD zet ik nog wel eens op in de auto of ik rip hem naar m'n ipod. Voor een muziek-DVD moet je echt gaan zitten en daar is vaak simpelweg geen tijd voor.

Ik wil toch het gehele concert horen en niet een paar hoogtepunten daaruit. Vaak is de mix ook niet om over naar huis te schrijven (zoals hier).

Meestal rip ik daarom dan maar de audio van de DVD en brand daar een CD-tje van, waardoor de bijgeleverde CD ook nooit meer uit het doosje komt..

Maar goed, de nummers hier zijn op zich een prima keuze, met maar een paar overlaps met de vergelijkbare Jarre In China release. Ik had misschien Chopin Memories, Chronologie 2 en The Emigrant er ook opgezet omdat dit weinig gespeelde tracks zijn, maar goed, dan maar de DVD rip gebruiken..