Hitzone 41 (2007)

Alternatieve titel: 538 Hitzone 41

Label: Sony

1. Rihanna - Umbrella (4:13)
  2. Christina Aguilera - Candyman (3:12)
  3. Gwen Stefani - The Sweet Escape (4:06)

met Akon

4. Tokio Hotel - Monsoon (3:59)
  5. Maroon 5 - Makes Me Wonder (3:30)
  6. Guus Meeuwis - Tranen Gelachen (3:17)
  7. Booty Luv - Shine (3:24)
  8. Jump Project - The Whistle (3:14)
  9. Ne-Yo - Because Of You (4:26)
  10. Natasha Bedingfield - I Wanna Have Your Babies (3:36)
  11. Paul de Leeuw - Blijf (3:30)
  12. Cascada - Truly, Madly, Deeply (2:55)
  13. Bob Sinclar, Cutee B, Dollarman en Gary Pine - Sound Of Freedom (3:15)
  14. Simon Webbe - My Soul Pleads For You (3:02)
  15. Krezip - Plug It In & Turn Me On (3:39)
  16. Di-rect - I Just Can't Stand (2:56)
  17. The Fray - How To Save A Life (4:22)
  18. Alex Gaudino en Crystal Waters - Destination Calabria (2:59)
  19. Tiësto en Christian Burns - In The Dark (3:52)
  20. P!nk - Dear Mr. President (4:32)
Ha, weet ik eindelijk van wie Monsoon is. Da's toch wel een beetje een guilty pleasure.

herman schreef:

Ik ben er eerlijk gezegt nog steeds niet over uit of dat een jongen of een meisje is...

Crystal Waters vind ik altijd wel leuk, en ook deze Krezip, al is juist deze nooit op 538 (de favoriete zender van m'n collegaas ) geweest...

Bob Sinclar verbaast me telkens weer kwa slechtheid.

Waarom Hitzones waarderen als je tch al weet dat het niet e stijl is. Wel lekker om je puntengemiddelde te kelderen natuurlijk, maar toch wel onzin.

ThirdEyedCitizen schreef:

Nee hoor. Als je alle nummers kent (en dat lijkt me in dit geval aannemelijk) mag je gerust je punten geven. Waarom eigenlijk niet? Ik denk dat er ook nog wel gasten komen die het meer zullen gaan geven, maar compilaties als deze zie ik niet echt boven een 3,5 uitkomen op een site als dit. Ik ga het geen punten geven omdat ik sommige namen niet ken, en, afgaande op wat ik op de radio hoor, wil ik daar ook geen moeite voor doen.
Ik vind het niveau nl. over het algemeen redelijk treurig.

avatar van T.O.
ThirdEyedCitizen schreef:

Waarom, het is toch gewoon een waardering voor muziek die je kent ? Als het slecht is, is het nu eenmaal slecht. Ik snap nog steeds niet dat mensen dit vreemd vinden eigenlijk.

avatar van Kos
Kos
Dit is wel een hele slechte uitgave.

Pijl
In principe is het geen slechte uitgave want het zijn nu eenmaal de verzamelde hitsingles van de laatste tijd. Dat de meeste van die singles waardeloos zijn staat wel vast maar het blijven wel dé hits van het moment. Dit soort verzamelaars zijn uiterst komisch als je ze over een jaar of drie weer eens gaat beluisteren. Vooral voor mensen die hier nu geld aan uitgeven en over drie jaar (wanneer ze volwassen zijn) zich realiseren dat ze naar liedjes als "i wanna have your babies" hebben geluisterd .

Pijl schreef:

Daar gaat het niet om. Dat het de hits van de laatste tijd zijn, is een feit. Het is immers Hitzone. Kos vindt de hits van de laatste tijd (dus van deze hitzones) (nog) slechter dan de hits van daarvoor (eerdere hitzones). Derhalve is dit een slechte uitgave.
Ik kan er niet over oordelen, want ik ken van deze alleen het eerste nummer
Realiseer je dat er mensen zijn bij wie die tijd veel later, of soms zelfs nooit komt

avatar van kaztor
Wat deze uitgave nog eingszins mee heeft is dat dat verschrikkelijke nummer van Yves LaRock er niet op staat en ook niet die idioot van dat Suicidal, Suicidal -liedje... Man, man wat is dat toch een kolere-nummer... Nog erger als Macarena!!

avatar van BlueVelvet
Die Suicidal is inderdaad belachelijk. Hoe men dat verzint is een raadsel.

avatar van kaztor
Je zou er suicidal van worden!!

avatar van Kos
Kos
BlueVelvet schreef:

Daar gaat het niet om. Dat het de hits van de laatste tijd zijn, is een feit. Het is immers Hitzone. Kos vindt de hits van de laatste tijd (dus van deze hitzones) (nog) slechter dan de hits van daarvoor (eerdere hitzones).)

Nee, er zijn heus wel wat leukere hitjes de laatste tijd dan wat hier op staat.

Je bedoelt zeker de alternatieve hitjes die KinK draait?
Dat zijn inderdaad leuke hitjes en wel even andere koek.

Ik tel vier aardige liedjes, de rest is junk eerste klas. Jammer genoeg ken ik ze ook allemaal.

Nee, er zijn heus wel wat leukere hitjes de laatste tijd dan wat hier op staat.
Het moge duidelijk zijn dat ik het had over hits in de trant van top40; of weet je leukere hits dan deze die in de top40 stonden?

avatar van tnf
tnf
Kos schreef:
Dit is wel een hele slechte uitgave.

Ook al is de serie sowieso niet hoogstaand, deze editie zal inderdaad niet een van de beste zijn.

En van dat Sweet escape-nummer krijg ik het ronduit benauwd, terwijl dat er juist eentje is die perfect in elkaar zit. Een nummer dat voor me voelt als een wassenbeeld: Goed gemaakt maar wel nep.

(Dat ik beide vocalisten op het nummer haat, helpt niet echt mee.)

avatar van TheSilmarillia
Op dit soort cd's staan altjd wel een paar leuke nummers maar de hitzone edities worden de laatste jaren standaard verpest door walgelijke (veelal nederlandstalige) rommel. Het verbaast me dan ook niks dat de gemiddelde waardering beneden de 1 ster ligt....

tnf schreef:

(Dat ik beide vocalisten op het nummer haat, helpt niet echt mee.)

Na 2 minuten heb ik het ook wel gehad met mevrouw Gwen, wetend dat het nummer meer dan 3 minuten duurt.

avatar van kaztor
Heb het album gehoord van Miss Stefani en, met uitzondering van Four In The Morning, is de rest van het album niks beter.
Haar vorige album was 1000 x beter.

1,0
Weinig lichtpuntjes op deze cd. Buiten de hit van de eeuw Umbrella, de altijd solide Ne-Yo, The Fray en Tiesto vind ik het allemaal vaak te leeg om het leuk te vinden.

avatar van NewYorkCityLight
Nummers die ik goed vind zijn Umbrella, Shine, Truly Madly Deeply, Destination Calabria en In The Dark.

avatar van LucM
Ik kan hier nauwelijks nummers aanhalen die ik over enkele jaren nog zal draaien. Of het moet het retrogetinte nummer van Christina Aguilera zijn. "Umbrella" vind ik nog het beste, of beter gezegd, minst slechte nummer van Rihanna, "Dear Mr. President" van P!nk vind ik ook niet slecht.
"Monsoon" van Tokio Hotel hoor ik liever in de Duitse versie.

avatar van musicfriek
Alleen track 18 is vandaag de dag nog de moeite, de rest is echt complete bagger. *zucht* vroeger.....

1,0
Umbrella is nog steeds leuk, The Fray vind ik ook nog te doen, maar verder? Eigenlijk niets. En ja ook ik ken alle nummers. Waar jongere zusjes al niet goed voor zijn

1* voor Rihanna en The Fray.

avatar van vin13
0,5
Mijn puntengemiddeld daalt behoorlijk als ik Hitzones ga waarderen.
Ik ken wel veel nummers en ik vind dat ik niet alleen mijn eigen smaak moet zoeken en waarderen.
Ik hoop af en toe een pareltje te ontdekken.

avatar van jordidj1
enigste hitzone die ik in bezitheb, maar ik geef toe dat ik nr 14 niet eens ken.

nr. 18 &19 heb ik heeel veel gedraaid:D

avatar van Madjack71
Het enige nummer van Rihanna dat in mijn hoofd is blijven hangen...maar ja, of dat goed of slecht is?
Monsoon, tja, ieder zijn meug.
Bob Sinclair is redelijk constant en verder is Tranen Gelachen een van de leukste van dit album, dus eerder tranen gehuild.

timon
Er staat geen een nummer op deze verzamelaar die echt komt boven drijven. Wat een muzikale marteling. Dat je met een liedje over "een paraplu-tje" mondiaal kan doorbreken blijft ongelooflijk!

avatar van Dibbel
Op deze Hitzone 41 uit 2007 staan een paar echte verschrikkingen en dat zijn de oprispingen van Bob Sinclar en Jump Project. En wegens niet objectief zal ik verder niets zeggen over Paul De Leeuw.
De nummers die ik ook niet zo kan waarderen zijn die van Natasha Bedingfield, Ne-Yo (doen me allebei niets), Simon Webbe (heeft betere nummers gemaakt) en Booty Luv.
Christina Aguilera die op de Star Sisters toer gaat, kan ik ook niet waarderen en Rihanna met haar irritante Umbrella ook niet (maar beklijft wel).
Niet onaardige nummers die ik best wel aan kan horen, zijn die van Maroon 5 (altijd opgewekt), P!nk (rustig nummer deze keer), Tiesto (dit keer met zanger) en The Fray (ook al heeft die zanger een enigszins zeurderig timbre).
De guilty pleasures deze keer zijn van Gwen Stefani (stiekem toch wel lekker), Cascada en Alex Gaudino met Crystal Waters.
Blijven over de goede nummers van Krezip (lekker vrolijk), Di-Rect (wel een gevalletje plagiaat, maar ik weet nog niet waarvan), Guus Meeuwis (jazeker) en jawel Tokio Hotel met Marilyn Monsoon.
Amen en 2 sterren.

avatar van tnf
tnf
Een uiterste effectieve manier om mij te martelen: mij op een stoel vastbinden en me vervolgens meerdere keren achter elkaar deze editie laten horen.

En die smiley-overload in deze posting: dat weet ik zelf ook wel.

Aan nummer 40 hebben de regelmatige reviewers zich nog niet gewaagd (op het moment dat ik dit tik). Maar vergeleken met deze vind ik die nog meevallen.

---------------------------------------------------

Rihanna - Umbrella

Productioneel aan de synthetische kant (die trend zag je voorzichtig al een beetje opkomen), maar toegegeven: voor een Rihanna-single kan 'ie er best mee door. Dat het goed in elkaar zit kan ik niet ontkennen.

Gwen Stefani met Akon - The Sweet Escape

Vind ik nog net zo erg als toen ik hem wat jaren terug becommentarieerde, in dit topic.

Tokio Hotel - Monsoon

Ik dacht eerst altijd dat dat een meisje met een iets donkere stem was, die dit zong. Nou ja, als je er (zonder voorkennis) een foto van ziet weet je het nog stééds niet meteen. (En verder: zit professioneel gezien goed in elkaar, maar is m'n ding gewoon niet zo.)

Guus Meeuwis - Tranen Gelachen

Verschrikkelijk irritant-oubollig nummer, met die sentimentele ouwe jongens krentenbrood-tekst. Ik trek het echt héél slecht (maar als je m'n ouders dit soort typische Brabantse pseudo-gezelligheid voorschotelt, zijn ze nog net niet tot tranen geroerd - nou ja, ik geef pa binnenkort wel weer een leuk Guus Meeuwis-cdtje van de vlooienmarkt, t'is dat ik zo van hem hou... ).

Natasha Bedingfield - I Wanna Have Your Babies

Weer eentje die prikkelt, en dan op de verkeerde manier. Als het aanraken van een stuk stroomdraad, zeg maar. Vooral als dat kinderkoortje begint, terwijl hetgene wat ervoor zat al zo verschrikkelijk gemaakt blij was: Ááááááárgh!

Bob Sinclar, Cutee B, Dollarman en Gary Pine - Sound Of Freedom

Blijf nou eens van die 90's-klassiekers af, jongen! De vorige keer was het die van C & C Music Factory, en dit keer moest Rozalla's Everybody's free eraan. Als 'ie er nou nog wat léuks mee zou doen...

Krezip - Plug It In & Turn Me On

Hier werd Krezip opeens wel héél erg plastic. Best catchy hoor, maar ik heb het nooit geloofwaardig gevonden, een tot in de puntjes gestylde, zogenaamd sexy Jacqueline die zo'n powerpop-nummer met twijfelachtig Avril Lavigne-smaakje zingt.

Alex Gaudino en Crystal Waters - Destination Calabria

Gaat een sfeer vanuit die meteen doet denken aan rondvaartboten vol schreeuwerige, iets ordinaire types, tijdens Koninginnedag in Amsterdam, terwijl zoiets als dit knalhard uit de speakers beukt. Mij wat te 'popi', ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven. En ja, verder vind ik het origineel een leuk nummer en vind ik het zonde dat dit ermee gedaan is en zo.

---------

...en zit er tussen de niet-besproken nummers nog iets wat ik o.k.. vind? Christina Aguilera - Candyman en Booty Luv - Shine vind ik goed aan te horen, maar echt grote favorieten zijn ze geen van beiden.

Uiteindelijk kan ik de conclusie trekken dat ik die van Tokio Hotel nog een van de beste nummers vind op dit exemplaar.