In the Woods... - Diversum (2022)

Noorwegen
Rock / Metal
Label: Soulseller

1. The Coward's Way (6:12)
  2. Moments (4:23)
  3. We Sinful Converge (6:08)
  4. The Malevolent God (7:28)
  5. A Wonderful Crisis (7:35)
  6. Humanity (5:21)
  7. Master of None (5:47)
  8. Your Dark (6:41)
avatar van namsaap
November was een drukke maand qua sterke releases. Dit album kwam gelijk uit met de laatste worp van Elder en raakte een beetje ondergesneeuwd doordat het kwartje bij Diversum niet direct viel en bij Innate Passage wel.

De afgelopen dagen heeft dit album wat meer speeltijd gekregen en per draaibeurt groeit mijn waardering voor deze plaat. De band heeft weer de nodige personeelsveranderingen meegemaakt, waarvan de positie op zang het meest opvallend is. Bernt Fjellestad is een veelzijdige zanger die voor een groot deel de sfeer bepaalt op dit album. Zijn screams doen denken aan die van Grutle Kjellson van Enslaved, waar de muziek bij tijden ook aan doet denken. Zijn cleane zang brengt de muziek dan weer eerder richting Green Carnation, waar deze band ooit uit ontstaan is maar waarvan in de huidige bezetting geen oorspronkelijk bandlid meer te vinden is.

Hoogtepunten zijn voor mij We Sinful Converge en A Wonderful Crisis vanwege de bijzonder sterke refreinen en de opbouw ernaar toe. Maar eigenlijk zijn alle nummers sterk te noemen. Was het kwartje wat eerder gevallen dan had dit album zich prima ergens onderin de top 20 van mijn jaarlijst kunnen nestelen. En wie weet nog wel hoger mettertijd.....