Serj Tankian - Elect the Dead (2007)

Label: Serjical Strike

1. Empty Walls (3:49)
  2. The Unthinking Majority (3:46)
  3. Money (3:53)
  4. Feed Us (4:31)
  5. Saving Us (4:41)
  6. Sky Is Over (2:57)
  7. Baby (3:31)
  8. Honking Antelope (3:50)
  9. Lie Lie Lie (3:33)
  10. Praise the Lord and Pass the Ammunition (4:23)
  11. Beethoven's Cunt (3:13)
  12. Elect the Dead (2:54)
  13. Blue * (2:45)
  14. Empty Walls [Acoustic Version] * (3:46)
  15. Feed Us [Acoustic Version] * (4:21)
  16. Falling Stars * (3:05)
RobixXx
Erikpol schreef:
Dacht dat wordt een slap aftreksel van SOAD maar t is best oke. Goed te pruimen in een SOAD loze periode!

Inderdaad, Soad komt een stukje terug met dit album
goede plaat met fantastiche gezangen

avatar van Corporal Clegg
Staat op mijn rotatielijst. Jammer dat het nummer "Charades" er niet op terug komt. kijk hiervoor maar eens op:

Schitterend. Hier kan hij zich meten met een grootheid als Peter Hammill.

Ik geloof wel in de méérwaarde van dit album. Vooral de wat rustigere nummers vind ik erg goed.

Serj heeft ook in een interview (met zichzelf gezegd) dat in de jaren dat hij liedjes schreef voor SOAD, ook inspiratie kreeg voor deze liedjes. Waarvan hij het gevoel had dat hij die in zijn eentje moest opvoeren.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KJZvwifqzCY

Over het album: Ik vind de sound redelijk op SOAD lijken, maar dat is zeker geen nadeel. Serj is een geniale songwriter, met een echte visie. De nummers/clips zijn gek/raar, maar toch met een diepe betekenis erachter.

Ik vind Lie lie lie, en The Unthinking Majority helemaal te gek

Het album krijgt van mij een 5

avatar van bennerd
In een interview vertelde Serj (ik denk in Rock Tribune) dat hij zijn hond het album eens heeft laten horen en dan vroeg wat die er van vond

avatar van TropicalDanny
Corporal Clegg schreef:

wow, wat een nummer

Bericht verplaatst naar Serj Tankian

tuktak
goed album, een heel stuk volwassener ook dan het soad werk. soad pruim ik ook erg goed, dit is gewoon net even een zijpad. knap dat een artiest dat op deze manier kan en daarbij ook nog de kwaliteit kan waarborgen.

avatar van Desert
Het lijkt mij System of a Down II eerlijk gezegd. Verder klinkt het wel lekker. Heel actuele thema's voor de songs is natuurlijk altijd een pluspunt.

Daarnaast wil ik er wel op wijzen dat op de site van Serj Tankian een aantal zeer mooie clips staan. Ze zijn geregiseerd door mensen waar ik nog nooit van gehoord heb, maar ze zijn echt wel goed.

Een 3.5

De hardere nummers van de cd spreken me meteen erg aan, maar de rustigere nog niet echt. Live was het wel erg tof trouwens. Het blijft een goeie frontman.

avatar van andnino
Serj heeft aangekondigt dat er nog een solo album van hem komt alvorens verder te gaan met SOAD... dat album zou dan wat minder rock/metal achtig zijn... ik vind dat hier ook wel wat meer uit had gekund... beste nummer: Lie Lie Lie wat een donders sterke song

ik vind Sky is over en Saving Us zwaar goed

avatar van andnino
Het hele album kent ook weinig (of geen) minpunten

en toch geef je hem maar 3.5

avatar van andnino
Omdat ik vind dat er toch meer uit had gekund, het 'catchy rock song' gehalte vind k een beetje te hoog... maar het doet wat het moet doen, laten zien wat Serj als muzikant in zich heeft...

Dit album is voor mij gewoon het album van 2007!
Het heeft gewoon alles... het is voor mij van het SOAD niveau, en toch totaal verschillend. Serj's inbreng met piano is prachtig!

Heb trouwens gelezen dat Serj naar pinkpop gaat!
check=> http://www.systemofadown.be

kevin15
en ook sky is over vind ik een fantastische clip.
heb hierjuist blue, falling stars gehoord zijn ook fantastische nummers

avatar van BoordAppel
Bevalt me steeds beter dit album, als is het eigenlijk gewoon een SOAD plaat. Op de akoestische versies kan je pas echt goed horen wat een geweldige zanger Serj Tankian is, zonder de wat ruigere muzikale omlijsting blijven de songs onzettend goed overeind. Weer een heerlijke plaat om mee te brullen.

nou ja, brullen

avatar van james_cameron
Iets minder avontuurlijk en dynamisch dan het gemiddelde System Of A Down-album, maar toch een aangename verrassing. Tankian gebruikt zijn zang wat meer voor dramatisch effect, en waarom ook niet- hij heeft een prachtige stem. Nadeel is dat veel van de songs op den duur een beetje hetzelfde gaan klinken, vooral door het uitblijven van de typische explosieve en hysterische System Of A Down-breaks. Afgezien hiervan had de plaat zo onder de noemer van de band kunnen verschijnen. Niet alle songs zijn even sterk en tegen het einde van het album gaat alles een beetje zeuren, maar er zijn genoeg sterke tracks om op een ruime voldoende uit te komen.

avatar van Urbanoetang
BoordAppel schreef:

Helemaal mee eens. Voor mij 1 van de weinige harde rockbands die ik kan waarderen.

avatar van BoordAppel
Om de een of andere reden kunnen heel veel hiphopheads SOAD waarderen heb ik gemerkt. Waar zou dat toch aan liggen?

avatar van bennerd
Misschien omdat S.O.A.D. meer is dan wat de meeste hiphopheads denken van (hardere) Rock / Metal. S.O.A.D. is veel experimenteler dan de meeste rock/metalbands.

avatar van Monkeypriest
1 woord kan mijn gevoelens rond dit album omschrijven: wow!
SOAD vind ik persoonlijk heeel erg goed, dus ik was benieuwd hoe Tankian het er van af zou brengen.
Hij doet het fantastisch, zijn stem, die heel een heel eigen klank heeft, brengt sterke zoals gewoonlijk emoties met zich mee.
Dit, samen het zeer goede instrumentale facet, maakt dat het album erg geslaagd is.
De songs zijn terug erg politiek geladen, tot spijt van sommigen mss, maar dit deert mij totaal niet, integendeel!

avatar van Pellie
Goed album. Een verlengstuk van SOAD maar nu met meer variatie tussen rustige gevoelige muziek en de stevige SOAD-stijl. Ook live komt dit goed naar voren.
Saving us & Lie Lie Lie zijn de 2 hoogtepunten van dit album.

leander?
BoordAppel schreef:

Klopt. Sterker nog, ik krijg de indruk dat er maar erg weinig mensen zijn die soad echt slecht vinden. Ik denk dat het inderdaad ligt aan het feit dat soad erg experimenteel is, maar tegelijkertijd toch ook heel eenvoudig in het ghoor ligt. Ik bedoel tool is ook experimenteel maar toch veel minder gewaardeerd dan soad.

Joy
het armeense bepaald enorm het geluid en das een behoorlijk uniek geluid in de harde muziek

PriestMaiden
Schitterend album van Tankian. Kan zich meten met het beste van System of a Down in mijn ogen. Instrumentaal is dit iets rustiger dan System, maar de vocals laten je zowieso denken aan System of a Down.

avatar van JDS
JDS
Het was wel degelijk een goed idee van Serj Tankian om na de splitsing van System of a Down solo te gaan en zijn eigen groepje op te richten. Het instrumentale verdwijnt hier wat meer op de achtergrond, maar Serj's stem trekt dat volledig recht. De songs zijn hier wat conventioneler, maar dat neemt nog niet weg dat ze genietbaar zijn. Bovendien is de strot van Tankian capabel om hevige emoties bij de luisteraar los te weken, met Saving Us op kop.

Serj Tankian vond ik altijd al minder als SOAD of Scars On Broadway maar het was zeker niet slecht dus vandaag toch deze cd gekocht en hoop dat hij meevalt!

Na jaren in de kast gelegen te hebben deze nog eens opgezet. SUPER! Fantastisch album, met geen enkel zwak nummer. Ook weer heerlijke lyrics. Aanrader voor alle SOAD fans.

Deze cd is echt een super plaat.
Er keert veel terug van SOAD in de cd van Serj. Dit is echter totaal niet erg.
Echt een schitterende cd.