Empyre - Relentless (2023)

Label: Kscope

1. Relentless (3:57)
  2. Waking Light (4:36)
  3. Parasites (5:18)
  4. Cry Wolf (5:28)
  5. Hit and Run (4:00)
  6. Forget Me (5:47)
  7. Silence Screaming (5:00)
  8. Road to Nowhere (4:34)
  9. Quiet Commotion (6:10)
  10. Your Whole Life Slows (3:18)
avatar van gigage
Parasites is als eerste track uitgebracht en hoewel muzikaal wel erg lekker had ik graag een andere zanger bij dit prog-metal gezelschap gehoord.

avatar van legian
Het is alweer een tijd geleden dat ik Kscope actief volgde, maar zo af en toe popt er op youtube nog wel eens wat op. Zo ook met de singles van Empyre. En die bevielen wel, dus het album nu ook maar eens een kans geven. En dat bevalt eigenlijk ook wel erg goed. Vooral de zang heeft een bezwerende werking en geeft een heerlijk feelgood gevoel af. Muzikaal is het na een eerste luisterbeurt ook erg fraai en lekker meeslepend. Deze gaat nog wel wat vaker gedraaid worden.

ProGNerD, ABDrums, Alicia, misschien ook iets voor jullie?

avatar van Alicia
Ik zet 'm op de luisterlijst! legian

avatar van james_cameron
Best aangename alternatieve rock uit het Verenigd Koninkrijk, met een vrij origineel geluid en een zanger met een niet alledaagse stem. Het album begint sterk maar verliest ongeveer halverwege aan kracht, waarna het niet helemaal meer goedkomt. Vooral de meer ingetogen tracks zijn een beetje zeurderig. Jammer, want op dit tweede album komt de band sporadisch verrassend sterk voor de dag.