The Alan Parsons Project - Anthology (1991)

Rock / Pop
Label: Arista

1. Genesis CH.1 Vs.32 (3:17)
  2. I Wouldn't Want to Be Like You (3:21)
  3. Hyper Gamma Spaces (4:21)
  4. You Won't Be There (3:38)
  5. Damned If I Do (4:47)
  6. Turn of a Friendly Card (Part One) (2:39)
  7. Games People Play (4:20)
  8. Time (4:25)
  9. Eye in the Sky (3:54)
  10. Old and Wise (4:09)
  11. Pime Time [7" Edit] (3:52)
  12. Don't Answer Me (4:06)
  13. The Same Old Sun (5:25)
  14. Limelight (4:41)
  15. La Sagrada Familia (8:45)
avatar van notsub
Voor deze band moet ik wel in een bepaalde stemming zijn, maar dan vind ik het allemaal mooie muziek. Het grootste deel van de nummers zijn gewoon goed en mooi. Zelfs de scherpste randjes zijn nog erg poppy, soms zou je willen dat ze eens gek gingen doen. Met deze in huis hoef ik niet zo nodig afzonderlijke CD's te hebben.

avatar van musician
Alan Parsons schuwt bepaald niet een verzamelaar meer of minder, ik tel er al zo 10 op musicmeter.

Déze Anthology (in 2002 was er nog weer een andere) was dan nog één van de eerste.

The Alan Parsons project is nu juist bij uitstek een band, waarbij compilaties niet goed werken om een indruk te krijgen van de muziek van deze Engelse groep.

Het Projekt werkt alleen maar met thematische cd's, waarin muziek bij elkaar thuis hoort, in elkaar overvloeit e.a. Veel echte hits heeft The Alan Parsons project nu ook weer niet gehad, 10 verzamelalbums is ook wel heel erg sterk overdreven.

Het aantal studio cd's van het duo Parsons - Wolfson is te overzien. Wie van deze muziek houdt, wordt geadviseerd deze cd's te kopen en de compilaties links te laten liggen.