Mioclono - Cluster I (2023)

Spanje
Electronic
Label: Hivern

1. Blue Skies (7:22)
  2. Myoclonic Sequences (11:24)
  3. Fog and Fire (16:26)
  4. Acid Rain (12:10)
  5. Pell de Serp (6:28)
  6. Birth of a Robot (8:06)
  7. Disobedience (8:46)
  8. Retorn * (8:10)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Puik album hoor, dit resultaat van herhaaldelijke studio-/jamsessies van Oriol Riverola (John Talabot) en Arnau Obiols (Velmondo), dat qua genre een beetje laveert tussen new age, krautrock, en tribal house. De combinatie van analoge synthesizers met handpercussie werkt uitstekend en gaat geen moment vervelen, ondanks de pittige speelduur. Sterker nog: binnen de context van het album werken de langere nummers naar mijn mening zelfs het beste, omdat Riverola en Obiols juist op die tracks de tijd nemen om de composities stukje bij beetje uit te vouwen, waardoor vorm en inhoud mooi samenkomen in lange meditatieve jams. Mijn favoriet is dan ook het langste nummer, het heerlijke onheilspellende en psychedelische Fog and Fire.

Dit is misschien ook wel de moeite waard voor trebremmit.

Edit: En misschien ook wel voor Gyzzz - aangezien dit meer in het verlengde ligt van Sau Polers Nocturno dan van eerder werk van John Talabot.

avatar van trebremmit
Ik heb hem opgezet, ben benieuwd.

avatar van trebremmit
Wel mooi hoor, maar in de jaren 90 werd dit ook al gemaakt. Maar dat mag de pret niet drukken, dit zit gewoon erg sterk in elkaar en luistert heerlijk weg.

Woob - Woob 1194 (1994) - MusicMeter.nl

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dat album van Woob klinkt natuurlijk wel een stuk meer '90s, met die broken beats zit dat vaak meer tegen de triphop / progressive house aan, maar verder is er inderdaad veel overeenkomst, ook in dat gebruik van handpercussie. Ik zit hem nu nog eens te luisteren (heb hem een paar jaar geleden een aantal keren gedraaid) en zeker Odonna had hier niet op misstaan. Ik moet wel zeggen dat de productie hier duidelijk stukken beter op klinkt, veel helderder en mooier onderscheid tussen alle lagen en geluiden, al kan dat ook liggen aan de versie die ik heb.

avatar van trebremmit
Ik hoor hier trouwens ook wel krautrock in, zou dat nog iets met de titel te maken kunnen hebben?

Prachtplaat weer van Jon Talabot, na het machtige Koraal weer een fantastische release.
Paar weken geleden op vinyl aangeschaft en wat hier al aangegeven wordt prachtige productie en klintk ook heel helder, veel percussie wat op Koraal ook al aanwezig was.
Zo'n Fog and Fire is zo verschrikkelijk mooi, 1 van de top tracks van 2023.

Vind Jon Talabot in samenwerking zoals hier, Koraal en Talaboman een stuk beter dan bv op fIN.

Plaat van het jaar?