Mioclono - Cluster I (2023)

Spanje
Electronic
Label: Hivern

1. Blue Skies (7:22)
  2. Myoclonic Sequences (11:24)
  3. Fog and Fire (16:26)
  4. Acid Rain (12:10)
  5. Pell de Serp (6:28)
  6. Birth of a Robot (8:06)
  7. Disobedience (8:46)
  8. Retorn * (8:10)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Puik album hoor, dit resultaat van herhaaldelijke studio-/jamsessies van Oriol Riverola (John Talabot) en Arnau Obiols (Velmondo), dat qua genre een beetje laveert tussen new age, krautrock, en tribal house. De combinatie van analoge synthesizers met handpercussie werkt uitstekend en gaat geen moment vervelen, ondanks de pittige speelduur. Sterker nog: binnen de context van het album werken de langere nummers naar mijn mening zelfs het beste, omdat Riverola en Obiols juist op die tracks de tijd nemen om de composities stukje bij beetje uit te vouwen, waardoor vorm en inhoud mooi samenkomen in lange meditatieve jams. Mijn favoriet is dan ook het langste nummer, het heerlijke onheilspellende en psychedelische Fog and Fire.

Dit is misschien ook wel de moeite waard voor trebremmit.

Edit: En misschien ook wel voor Gyzzz - aangezien dit meer in het verlengde ligt van Sau Polers Nocturno dan van eerder werk van John Talabot.