Jimi Hendrix - The Jimi Hendrix Concerts (1982)

Label: CBS

1. Fire (3:44)
  2. I Don't Live Today (6:50)
  3. Red House (8:45)
  4. Stone Free (10:39)
  5. Are You Experienced? (6:46)
  6. Little Wing (3:54)
  7. Voodoo Chile (Slight Return) (7:10)
  8. Bleeding Heart (7:39)
  9. Hey Joe (4:50)
  10. Wild Thing (3:31)
  11. Hear My Train a Comin' (8:27)
  12. Foxy Lady * (5:21)
avatar van VanDeGriend
Er wordt een aantal jaren 60 bandjes revolutionaire prestaties toegedicht maar je zou voor de grap eens de Stone Free versie van deze plaat moeten draaien, dan in de spiegel kijken, jezelf achter de oren krabben en jezelf nog een keer afvragen wie of wat nou helemaal revolutionair was in de jaren '60.

Kosinski
De versie van "Are You Experienced" is van een ongekende schoonheid. Bloedstollend.
Alleen daarvoor zou je dit album al moeten aanschaffen.

avatar van Oldfart
http://www.musicmeter.nl/ar... live albums deel 2 is klaar

avatar van Red Rooster
Van alle live albums die ik van Hendrix ken vind ik dit album het allermooiste. Uitstekende opnamekwaltiteit en weergaloze versies van o.a. Red House en Stone free, met kippenvel bezorgen gitaarwerk.

avatar van freakey
Deze is toentertijd samengesteld uit verschillende live opnamen om zo dicht mogelijk bij een echt optreden van Jimi te komen... daarvoor klinkt ie te strak denk ik..

Ik vind deze wel erg geslaagd trouwens, mischien nog wel mooier dan de ook bepaald niet misselijke Winterland... waarvan overigens veel opnames voor deze lp zijn gebruikt...

avatar van BoyOnHeavenHill
Het lijkt me dat deze plaat een heleboel andere Hendrix-live-registraties overbodig maakt. Een heleboel mensen van een heleboel platenmaatschappijen zullen dat niet met me eens zijn, getuige de hoeveelheid live-albums die er naar het lijkt nog dágelijks van Hendrix verschijnen, maar dit is echt een geweldig en zeer consistent live-album. Little wing is een eeuwige favoriet, maar Hear my train a comin' is voor mij eigenlijk het prijsnummer van deze plaat. Voor mij is Hendrix nog altijd onovertroffen.

avatar van Oldfart

Dat lijkt mij niet ; ik wil graag mijn Hendrix werk zo authentiek en compleet mogelijk, geen knip en plakwerk zoals dit, want;

Nummers 1, 6 &10: 12 oktober 1968; Winterland Arena, San Francisco

Nummer 2: 24 mei 1969; San Diego Sports Arena, San Diego

Nummer 3: 17juli 1970; New York Pop, Downing Stadium, Randall's Island, New York

Nummers 4 & 8: 24 februari 1969; Royal Albert Hall, London

Nummers 5, 7 & 11: 10 oktober 10 1968; Winterland Arena, San Francisco

Nummer 9: 5 mei 1970; Berkeley Community Theatre, Berkeley (eerste show)

Nummer 12: 26 april 1969; The Forum, Los Angeles

Alle nummers Noel Redding op bas, behalve 3 & 9: Billy Cox
Al deze nummers zijn ook op andere albums te vinden, behalve Stone Free van het Royal Albert Hall concert.

avatar van freakey
De opzet van deze cd was om de set en de opwinding van een Hendrix concert na te bootsen... ik vind dat ze daar goed in zijn geslaagd en dat de cd klinkt dan een meer dan coherent geheel... dat de nummers uit verschillende area's van Hendrix' carriere zijn geselecteerd stoort me werkelijk nergens....

poontan64
SUPERCOLLECTIE van liveperformances van verschillende liveshows - klinkt inderdaad COHERENT; uit mn dak gaan met het nummer AYE? lukt nog steeds - de virtuositeit van Hendrix komt magnifiek tot uiting op de nummers Stone Free & Hear My Train a Comin'...........

avatar van Queebus
Dit album was in 1983 mijn kennismaking met de muziek van James Marshall Hendrix, al kende ik natuurlijk Hey Joe wel. Daarom ben ik ook eerst kant 4 gaan luisteren, de intro van Hey Joe is magnifiek! En alles daarna en ervoor is ook subliem, prima geluidskwaliteit!

Dit album geeft een perfecte impressie van de opwinding van een Jimi Hendrix Experience concert weer. Al zijn ze van diverse concerten afkomstig.

Heel fijn dat ik dit album later nog op cd heb kunnen kopen. De hoes alleen al is iconisch.

Al met al denk ik dat de impact van zijn muziek en zijn gitaarspel niet te onderschatten is, zeker afgezet in de tijd.

avatar van BoyOnHeavenHill
Helemaal mee eens, Queebus, behalve met die laatste zin: volgens mij is zijn invloed niet te óverschatten!

avatar van Queebus
Interessant BoyOnHeavenHill, ik heb even wat nagezocht. Volgens Genootschap Onze Taal het volgende:

In de praktijk worden niet te overschatten én niet te onderschatten vrijwel altijd op een positieve manier gebruikt. We geven er dus mee aan dat iemands werk of iemands bijdrage erg belangrijk is geweest. Dat betekent dat we niet te overschatten opvatten als ‘kan niet overschat worden’, en niet te onderschatten als ‘moet niet onderschat worden’.

avatar van BoyOnHeavenHill
Ik sta gecorrigeerd! (Hoewel de uitleg van het Genootschap toch een beetje klinkt als "omdat we weten wat er mee wordt bedoeld, rekenen we dit verkeerde gebruik óók maar goed.")