Imperium Dekadenz - Into Sorrow Evermore (2023)

Duitsland
Label: Napalm

1. Into Sorrow Evermore (7:05)
  2. Truth Under Stars (6:00)
  3. Aurora (6:11)
  4. Elysian Fields (5:25)
  5. Forests in Gale (4:59)
  6. Awakened Beyond Dreams (8:21)
  7. November Monument (5:40)
  8. Memories ... a Raging River (7:14)
avatar van Kondoro0614
Altijd lekker als er in het vroegst van het jaar een nieuwe atmosferische black metal plaat komt waarvan je weet dat je die aan het einde van het jaar weer tegen het lijf gaat lopen. Deze plaat is zo'n eentje, waar ik nu toch redelijk vaak naar luister maar, ook nog een potentiële kanshebber is mijn top tien te bereiken. Nu is die gezegde nog erg ver voor ons maar, vet vond ik deze plaat zeker.

Hoewel deze band vrij kleinschalig opereert op het internet, ze staan op kleine podiums en eigenlijk kent niemand de band echt, laat de band toch horen dat ze kunnen meeliften bij de grotere jongens in de atmosferische blackmetal wereld. De band speelt namelijk hele fijne black metal, en de zang is toch wel fijn om aan te horen, zowel diepe grunts als de wat cleanere vocalen komen goed door.

Invloeden zat die je voorbij hoort komen, deze nieuwe plaat weet me echt wel te vermaken. Ik ga het zeker nog vaker op zetten, en ben een kleine fan van de band geworden.

avatar van ProGNerD
Voor een jaarlijst nominatie is het me wat te vroeg, maar een mooie 1e ontdekking van 2023 is dit zeker!
Erg vette plaat idd Kondoro0614

avatar van legian
Een jaarlijst nominatie verwacht ik hier niet. Maar het is zeker een erg fijne plaat om te horen. Heerlijk sfeervol en het leunt niet zo op het constante gebeuk. Wel krijg ik er een aardige Doom metal vibe bij.