Link Wray - The Original Rumble (1989)

Label: Ace

1. Rumble (2:27)
  2. The Swag (2:21)
  3. Batman (Theme) (2:01)
  4. Ace of Spades (2:24)
  5. Jack the Ripper (2:24)
  6. I'm Branded (2:04)
  7. Fat Back (2:47)
  8. Run Chicken Run (1:59)
  9. Turnpike USA (2:27)
  10. Deuces Wild (2:19)
  11. Mustang (2:23)
  12. Blueberry Hill (2:06)
  13. Run Boy Run (2:06)
  14. The Sweeper (1:57)
  15. Hound Dog (2:04)
  16. That'll Be the Day (2:02)
  17. The Fuzz (2:41)
  18. Rawhide (3:07)
  19. Draggin' (3:35)
  20. Aces Wild (1:58)
  21. Bull Dawg (4:19)
  22. The Rumble Man (4:04)
  23. Copenhagen Boogie (2:41)
JonnieBrasco
Rumble, Ace of Spades, zonder deze nummers was de film Pulp Fiction vast niet zo cool geweest ...

en vergeet desperado niet

JonnieBrasco
desperado?

oyeah check this out

avatar van HaanHoen
Kijk dit is leuk! Wat een ongelooflijk heerlijk rauw en vintage geluid krijgt deze man uit zijn gitaar. Er wordt gezegd dat deze kerel de grondlegger is van de nu zo bekende 'power accoorden' op de gitaar, en hij het rauwe geluid verkreeg door potloden in zijn versterkers te rammen. Hiermee wordt hij gezien als 1 van de meest invloedrijke gitaristen van de vorige eeuw.

Absolute topper is Rumble. Wat een ongelooflijk sterk nummer is dat! Zo simpel, maar toch zo geweldige sfeer weet dit nummer teweeg te brengen bij mij. Het ultieme coole 'Pulp Fiction' gevoel wannneer ik me stam kroeg instap en dit nummer uit de speakers vloeit. Heerlijk!

avatar van Doc
Doc
Rumble is een fantastisch nummer. Alleen al daarom vind ik het 1 van de beste platen die ik ken. Maar ook nummers als Jack the Ripper, I'm Branded en Ace of Spades vind ik erg goed. En de Batman Theme blijft altijd leuk. Al met al een geweldige plaat dit.

avatar van OldRottenhat
Rumble is en blijft toch één van de stoerste nummers ooit gemaakt! Zo geniaal! De rest van het album weet ook een lach op mijn gezicht te toveren, hoewel ieder nummer eigenlijk een beetje meer van hetzelfde is.

zalwelnikszijn!
Vind het sjiek hoe die latere nummers qua productie ergens ook wel borderline 80's kitsch zijn, maar puur op basis van de distortion toch, tja, onweerstaanbaar. Bijvoorbeeld "Bull Dawg" - nondeju wat een draai om de oren.

Over de rest kan ik kort zijn. Repetitie plus distortion, zo simpel kan het zijn. Kan er geen genoeg van krijgen.