Queen - Rock Montreal (2007)

Label: EMI

1. Intro (2:01)
  2. We Will Rock You (Fast) (3:08)
  3. Let Me Entertain You (2:50)
  4. Play the Game (3:59)
  5. Somebody to Love (7:55)
  6. Killer Queen (2:02)
  7. I'm in Love with My Car (2:05)
  8. Get Down Make Love (4:48)
  9. Save Me (4:16)
  10. Now I'm Here (5:33)
  11. Dragon Attack (3:13)
  12. Now I'm Here [Reprise] (1:55)
  13. Love of My Life (3:56)
  14. Under Pressure (3:50)
  15. Keep Yourself Alive (3:29)
  16. Drum and Tympani Solo (3:00)
  17. Guitar Solo (5:11)
  18. Flash (2:11)
  19. The Hero (1:51)
  20. Crazy Little Thing Called Love (4:15)
  21. Jailhouse Rock (2:32)
  22. Bohemian Rhapsody (5:28)
  23. Tie Your Mother Down (3:52)
  24. Another One Bites the Dust (4:00)
  25. Sheer Heart Attack (3:53)
  26. We Will Rock You (2:09)
  27. We Are the Champions (3:27)
  28. God Save the Queen (1:28)
avatar van c-moon
En met deze release wordt de carièrre van QUEEN verder uitgemolken. Maar, het neemt niet weg dat ik benieuwd ben naar deze live-release, met opnamen uit 1981 in Montreal...
Waarom, tja, simpel eigenlijk; Queen stond er altijd wel live.. en zo getuigen ook andere Live-releases van de band...

De release - 2CD's of 3LP's gaat gepaard met het uitbrengen van een DVD van hetzelfde concert, die je kan krijgen in twee versies: 1 of 2 discs...

avatar van Sweet thing
c-moon schreef:

nja uitmelken. Jeff Buckley, die wordt uitgemolken bij Queen valt dat nog mee. Overigens hoop ik in de toekomst nog op een release van de jaren 70. Misschien een box set met het optreden uit Housten 77 als absolute must.
Dit optreden is zeer goed.
Een van mijn favoriete versies van Save me:

Omayyad
Sweet thing schreef:
nja uitmelken. Jeff Buckley, die wordt uitgemolken bij Queen valt dat nog mee.

Vind je?

Ik heb dit album nog niet gehoord, maar ben wel van mening dat Queen sinds de dood van Freddie Mercury wel erg uitgemolken is.

avatar van Sweet thing
Omayyad schreef:

Vind je?

Als je vergelijkt met wat er bijvoorbeeld postuum van Jeff Buckley is uitgebracht met wat er na Freddie's dood is uitgebracht en dit nog es vergelijkt met de lengte van hun carrières dan kan je niet anders dan vaststellen dat het bij Queen echt nog meevalt. (wat officiële releases betreft alleszins hoor)
De vraag naar een release uit de jaren 70 leeft niet alleen bij mij maar bij zeer vele queen fans en die zal er allicht ook nog komen.

Voor het overige ben ik niet te spreken over de hoes. Waar zaten die ontwerpers met hun gedachten?

avatar van Peter88
Een nieuwe uitgave van een concert dat nog niet op DVD of CD is verschenen vind ik niet erg. Maar wat ik ook jammer vind (net als vele met mij) is dat er nu weer is gekozen voor een concert uit de jaren '80. Terwijl ik ook graag een officieële DVD zou willen van een concert van Queen uit de jaren '70 (bijvoorbeeld het concert dat Queen in 1976 in Hyde Park gaf). En dit concert is al een keer eerder op DVD uitgebracht.

Nu hebben ze bij deze nieuwe heruitgave van dit concert op de DVD ook extra's toegevoegd van het concert van Queen op Live Aid in 1985. Ok, Queen was toen inderdaad het hoogtepunt op Live Aid, maar ook dat optreden is allang uitgebracht op de DVD box van Live Aid.

Hopelijk komen Brain en Roger nu eindelijk een keer op het idee om een jaren 70 concert op DVD uit te brengen. Maar dat hopen we al jaren, dus of het er ooit nog van komt?

Sweet thing schreef:

Dit optreden is zeer goed.
Een van mijn favoriete versies van Save me:
Wat uitmelken betreft: wat Queen doet met betrekking tot hun live catalogue (als ik dat zo mag noemen) vind ik zeker niet uitmelken.
Dit is nu de derde live DVD die ze uitbrengen. En de verklaring daarvoor is simpel. Dit optreden is opgenomen op 35mm film. Enkel dit optreden en het budapest optreden uit 1986 is op die manier gefilmd. Conclusie: veel te goede kwaliteit om niet uit te brengen. Des te meer ze de multitrack audio hebben van deze 2 montreal optredens.
Dat dit optreden al eens was uitgebracht op DVD was zeer tegen de zin van Brian May die enorm klaagde over wat de makers van die dvd met de audio hadden gedaan. Vandaar deze release. perfectionist BM wil de puntjes op de i zetten.

Maar ook ik zit met gemengde gevoelens. Voornamelijk met betrekking tot de extra's. Live Aid is recent uitgebracht(in 2004) en dat hebben al de fans dus al.

We kunnen enkel hopen dat er geen beelden van Zuid-Amerika '81 op deze dvd staan omdat ze die nog willen gebruiken voor een andere release. Maar ja, volgens sommigen zou dat dan weer uitmelken zijn terwijl die Zuid-Amerikaanse tournee briljant was en historisch belangrijk aangezien Queen die markt daar openbrak met die tournee.

Voorts ben ik het met jullie eens dat Queen dringend live werk uit de jaren '70 zou moeten uitbrenge. Vele gebruikers van dir forum zouden trouwens verschieten moesten ze Queen live uit de jaren '70 horen. Ik zou nog liefst van al een box met 4 shows uit de jaren '70 hebben. Want of er veel beelden zijn die goed genoeg zijn , is een groot vraagteken.

avatar van kaztor
Ik geloof nooit dat dit de officiële hoes wordt. Dit is nl. wel heel bar en boos, he!
Enfin, Campina zal hier wel weer erg blij mee zijn.
En het is ook weer zo gemakkelijk om met wéér een jaren '80-optreden aan te komen zeulen. Zijn er daar nou niet al een stuk of 20 van?
Laten ze eerst eens komen met een live-document (op cd én dvd) uit de vroege jaren ('73-'78).

kaztor schreef:

Tja. je gelooft natuurlijk wat je wil, maar het is wel degelijk - volgens mijn informatie: mail van QueenOnline (www.queenonline.com) - het officiele artwork.

ZIe ook de press release:

Of dacht je dat ik die webstek even stiekem in mekaar heb gebokst? ;-p

kaztor schreef:
Enfin, Campina zal hier wel weer erg blij mee zijn

????

kaztor schreef:

Hm. een beetje de "overdrijven-modus" aan? 20 lijkt me wel erg véél...

Maar goed...

kaztor schreef:

Ja, dààr ga ik met je akkoord ;--)

'Uitmelken'....

'Uitmelken'....

Campina is een Melk-merk in NL of zo neem ik aan??

Jawel!

En heel lekker!

Omayyad schreef:

Vind je?

Jeff buckley heeft verschillende live-producten met telkens dezelfde nummers op. Mystery white boy, Live at sin é, Live at olympia,zijn DVD van een optreden uit Chicago. Grace is in verschilende vormen uitgebracht en heruitgebracht. Recent is naar aanleiding van zijn 10-jarig overlijden een compilatie uitgebracht. Er is dus wel veel op de markt voor iemand die bij leven maar 1 album heeft uitgebracht.

Ik begrijp evenwel niet waarom zovelen hier over uitmelken spreken. Als je een artiest echt graag hoort , wil je daar toch gewoon zoveel mogelijk materiaal van hebben en dan is iedere release welkom. En artiesten als Buckley of Queen zijn zo goed dat het moeilijk is er slecht materiaal van uit te brengen. Hitcompilaties en dergelijke niet te na gesproken.

Queen rock montreal is gewoon een heel erg goed optreden dat de fans nu in uitmuntende kwaliteit kunnen beluusteren. Van mij mogen er zo nog talloze releases volgen.
Queen heeft 15 jaar getourd en we hebben met deze release straks 3 tournees waarvan we een document hebben. Toch niet overdreven?

Ik vind de benadering van sommigen als zou iedere release vernieuwend moeten zijn geen klein beetje belachelijk. Dat elitair gedoe is helemaal niet aan mij besteed. Ik geniet liever van de schoonheid van de muziek dan mezelf te verliezen in analyses die handelen over alles behalve de muziek zelf. Daarom stoor ik me ook aan een niet onaanzienlijk deel van de recensies die je in 'kwaliteitskranten of magazines' terugvindt. Vaak geschreven door journalisten die zichzelf boven de artiest willen plaatsen en de geschiedenis willen schrijven zoals zij die zien.

En de hoes is werkelijk afschuwelijk! Het artwork van Queen vind ik normaal erg goed maar dit is een complete miskleun. Ze zouden de volgende keer beter iets door fans laten ontwerpen!

ik heb de DVD. Superconcert

ik heb de DVD. Superconcert
En nu wordt het dus opnieuw uitgebracht met veel beter geluid. En de cd zal compleet zijn met ook Flas en The hero. Dan kan je er nog meer van genieten

ik denk dat ik hem meteen ga kopen
dan heb ik de DVD en de CD
net als Wembley '' 86

ik denk dat ik hem meteen ga kopen
dan heb ik de DVD en de CD
net als Wembley '' 86
Heb je Queen on fire? Dat vind ik de sterkste live release tot nu toe. Misschien dat deze release daar verandering in brengt aangezien ik de setlist hier misschien iets beter vind.

Alleszins, On fire en Queen rock montreal vind ik beter dan Wembley omdat deze meer rocken en omdat freddie's stem veel beter is dan in Wembley.

WernerGSF
Jazeker dat ik Queen on Fire: Live at the Bowl (1982) heb.
ook een super CD, ik vind CD 2 ietsje minder dan CD1, daar staan die iets minder bekende nummers op, en die worden zo goed gepreformed

WernerGSF schreef:
Jazeker dat ik Queen on Fire: Live at the Bowl (1982) heb.
Ik ben het compleet met je eens. Ik ben blij dat je geniet van Queen live.
Moesten ze nu ook geweldig jaren '70 materiaal uitbrengen, dan zou het compleet zijn. Met name 75, 77 en 79 zijn fantastische jaren.

WernerGSF
ja, mijn moeder was helemaal gek van Queen, dus ik hou er ook van hé , ik heb de eerste 3 albums en A Night at the Opera, Innuendo en Made in Heaven origineel, ik zit te loeren op Jazz , News of the World en A Day at the Races. dan is de collectie compleet

leuk

Queenlive schreef:

Waarom staan Flash en The Hero niet op de DVD?

Wizzard schreef:

Waarom staan Flash en The Hero niet op de DVD?
Die beelden zijn ze kwijt. De 2 optredens zijn gefilmd maar ze hebben de beelden die niet gebruikt zijn voor de vhs weggesmeten of ze zijn ze kwijt. Brian May heeft dit gezegd op zijn site. De beelden van deze 2 optredens waren lang niet in het bezit van Queen productions maar van mobile vision. Met de vorige dvd uitgave(van 2001)had Queen productions dan ook niets te maken(heel erg tegen de zin van Brian May).Intussen hebben ze de rechten verworven en dus brengen ze het opnieuw uit. De beelden van flash/ the hero blijken evenwel dus onvindbaar, net als vele andere beelden die ze hebben weggesmeten(ongelooflijk maar zo is het).

Queen Productions klungelt er wel vaker op los.Hammersmith odeon 79 is een fantastisch optreden en dus wilden ze het uitbrengen op DVD na wembley.Ze bleken alle beelden te hebben. De multitrack audio zijn ze kwijt, oeps. Gestolen, zo zeggen ze.

Schiet lekker op zo met Queen.

Maar heel erg bedankt voor de info!

Op queenonline.com staat er nu een link naar een aparte queenrockmontreal site. Daar kan je al enkele geluids en video samples beluisteren en bekijken.

Beeld en geluid zien er fantastisch uit. In vergelijking met de DVD van 2001 toch ook wel wat andere shots. Maar het is voornamelijk het geluid dat stukken beter is dan op die dvd.

Freddie Mercury zingt geweldig en straalt weer veel energie uit, de band speelt hard en tight. Mooie backing vocals en goede setlist.

Al bij al dan toch een interessante release en voor de casual fan waarschijnlijk zelfs interessanter dan Queen on fire want hier staan meer bekende nummers op.

avatar van stuntman_jasper
Ik kijk hier erg naar uit. Ik heb ook Wembley en the Bowl. Allebei geweldige concerten, en van wat ik hiervan heb gehoord (fragmentjes) is de geluidskwaliteit zelfs beter als die vorige. En voor de mensen die zegggen dat het allemaal uitmelkerij is, koop het dan gewoon niet! Naar mijn mening klinkt elk Queen concert weer anders, omdat ze telkens wel iets nieuws doen. Maar stiekem hoop ik dat ze voor het volgende live album (dat ongetwijfeld zal komen) een jaren zeventig concert nemen.

avatar van djarend
ik vind de hoes wel ok, over de muziek zullen we het niet hebben want die is altijd goed van Queen

Now we're talking!

avatar van platedraaier
Toen ik de titels op de cd zag, dacht ik oh jee, dit lijkt wel heel veel Live Killers. Nu valt dat bij het luisteren wel mee. Ze zijn hier veel meer op dreef. Veel harder ook overigens en dat bevalt me uitstekend.
1981 is precies zo`n beetje het moment dat ik Queen vaarwel heb gezegd.
Dit is een geweldige live registratie van een band op z`n top presterend.
Ik voel me zeker niet belazerd en ben hier erg blij mee