Artcane - Odyssee (1977)

Frankrijk
Label: Philips

1. Odyssey (2:30)
  2. Le Chant d'Orphee (3:41)
  3. Novembre (9:42)
  4. 25e Anniversaire (4:44)
  5. Artcane I (16:18)
  6. Nostalgie (4:49)
avatar van BoyOnHeavenHill
Een leuke space-rock/symfonische band met op zich best goede ideeën en het hart sowieso op de juiste plaats, maar op deze plaat doen ze zichzelf tijdens de lange instrumentale passages vaak ernstig tekort door de goedkoop klinkende drums en het monotone grove gitaargeluid (zoals op bijvoorbeeld Novembre). Op het lange titelnummer lijken invloeden van Tangerine Dream en Goblin te horen.

Best een goede plaat hoor. Veelal instrumentale Krautrock-achtige symfo met tempowisselingen en een grote rol voor keyboards en gitaar. Ik moet ook wel aan het Nederlandse Kracq denken maar dan wat minder experimenteel. Ben het wel eens dat vooral de drums goedkoop klinken. Maar ja, in 1977 waren echt goede geluidsstudio's nog heel duur. En hoewel op het label van Philips klinkt het meer als een eigen beheer productie. Misschien hebben ze de rechten later aan Philips verkocht. (?)