GoGo Penguin - Everything Is Going to Be OK (2023)

Jazz / Electronic
Label: XXIM

1. You're Stronger Than You Think (1:16)
  2. Glimmerings (4:01)
  3. Saturnine (4:53)
  4. Glow (2:40)
  5. Friday Film Special (4:09)
  6. Soon Comes Night (3:14)
  7. An Unbroken Thread of Awareness (2:17)
  8. We May Not Stay (4:07)
  9. Everything Is Going to Be OK (4:47)
  10. Last Breath (2:01)
  11. You're Stronger Than You Think (Revisit) (1:54)
  12. Parasite (5:49)
  13. Sanctuary (2:07)
Mssr Renard
Toen we ze laatst live zagen, zijn we weggelopen. Het hele jazzy meets acoustic DM waar we voor vielen, is helemaal weg. De band klknk live veel te hard en klonk als een kruising tussen een houseband en een jazzrockfusionbsnd. De nieuwe drummer speelt saaie standaard partijen, waarbij de oude drummer tegen de breakbeat/drum'n'bass aanleunde.

Het is een leuke hoes, dat wel. De laatste EP viel ook wat tegen en heb ik inmiddels ook in de verkoop gezet. Ik ben wel benieuwd naar deze plaat, en hoop dat het mijn liefde voor de band weer wat aanwakkert, en anders: pech gehad, er zijn genoeg andere gave acts!

Mssr Renard
Laatste video klinkt degelijk maar ook niet meer dan dat. Een beetje uitgeblust. Ik mis spanning en vuur: https://youtu.be/DolDqHG6FSI

Parasite klinkt ritmisch al beter, maar ik ben die piano-deuntjes een beetje heel erg zat: https://youtu.be/Sue5WnE0MGU

Het is allemaal zo voorspelbaar en gelickt. Misschien waren ze dat altijd al, maar in het verleden verrasten ze mij wel. Nu niet meer.

avatar van remcodurez
Mssr Renard Ik volg je wel in je mening.
Ooit was ik enthousiast over hun genre-crossing skills. Helaas klinken de laatste nummers teveel als akoestische covers van house-nummer. En dan niet de fijnere house, maar het meer banalere soort.

Nog steeds ok, maar niet meer dan dat.

avatar van Broem
Ik kan het goed hebben dit nieuwe album. Die associatie met house heb ik niet. Voor mij lekkere, ongecompliceerde up-tempo liedjes die dynamisch klinken. Soms is dat genoeg. Vond overigens het concert in Eindhoven, vorig jaar erg goed te hebben. Fijn bandje.

avatar van Mausie
Ik was de interesse verloren en juist door de singles van dit album weer opgepikt. Sfeervolle nummers, vooral Friday Film Special erg mooi.

avatar van Norrage
Ik deel de bovenstaande meningen niet echt; ik vind vooral dat ze weinig vernieuwend meer zijn en ik (op plaat, niet live) meer van hetzelfde hoor...Iets filmischer misschien op deze plaat met wat strijkers en wat beats...

Lekkere plaat, dat in ieder geval. Dat leveren ze ook altijd wel.

avatar van sj0n88
Absoluut geen heel spannende plaat en de plaat mist eigenlijk ook echte klappers Hopopono en Murmutation. En toch... Als geheel vind ik het een heel erg fijn album en ik zet het steeds vaker met plezier op. Ik rond naar boven af op 4,0*.