Spetterpoep - Stoelgang van Zaken (2023)

Punk
Label: Mest

1. Intro (1:21)
  2. Pedo Stomper (1:28)
  3. Koffie (2:07)
  4. Seks met Kale Mannen BV (2:08)
  5. Ja (0:24)
  6. Nee (0:23)
  7. Poepzilla (2:04)
  8. Niet Boos Maar Wel Teleurgesteld (1:48)
  9. Kapotte Printer (1:02)
  10. Mark Rutte Stopt Bijen in Mijn Plasbuis (1:01)
  11. Politiek Statement (0:06)
  12. Patatje Oorlog (1:42)
  13. Corrupted File (0:32)
  14. Wie Is Wim Live (1:26)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Poeh, wel een lange zit in het genre.

avatar van Mausie
Patatje Oorlog, een diepzinnig nummer over de stijgende prijzen van patat en de oorlog in Oekraïne?

avatar van Venceremos
Maartenn schreef:
Poeh, wel een lange zit in het genre.

Het komt er allemaal wat moeizamer uit dan we gewend zijn van Spetterpoep.

avatar van Poles Apart
Venceremos schreef:

Het komt er allemaal wat moeizamer uit dan we gewend zijn van Spetterpoep.

En toch heb ik het gevoel dat ze het allemaal gewoon nog eens dunnetjes over doen.

avatar van Premonition
Het loopt me dun door de broek.
Dit album mist de samenwerking met ZALM voor de broodnodige electropunk elementen. ZALM is bezig met een hyperpop album en is daarom heel begrijpelijk niet geïnteresseerd.

avatar van Korreltje Zout
Dit album is de shit, mensen.

Echte pnuk voor mensen die overal schijt aan hebben, inclusief correct schrijven.

Kudo's voor deze singer-songwriters. Als fan van Tool, die regelmatig 10-15 minuten over een nummer doen, is het voor mij een verademing om songs van een minuutje of minder te horen.

Drie en een halve ster.

avatar van Juul1998B
Zalm heeft concurrentie?

avatar van Von Helsing
Ik heb het album zelf nog niet beluisterd, maar met Spetterpoep weet je het nooit. Het kan alle kanten op. Er waait in ieder geval weer een frisse wind door muziekminnend Nederland.

avatar van Edwynn
De giertanken zijn opengedraaid en elke losgeschoten stomazak valt in het niet bij de drek die we hier over ons uitgestort krijgen.

Zal ik dan maar eens iets inhoudelijks zeggen:

Want eigenlijk valt het qua gorigheid wel mee.

Spetterpoep maakt vrij primitieve grindcore en hoewel ze op de split met ZALM wat tegenvielen vind ik dat ze op De Stoelgang Van Zaken best wat progressie hebben geboekt. Er zitten echt wel kicken stukken tussen. Koffie neemt je bijvoorbeeld helemaal mee terug naar de grindcoreprehistorie toen Repulsion, Napalm Death en Carcass nog de dienst uitmaakten. Vooral de punkdrive maakt het best aanstekelijk. Dat vond ik wel een verrassing na het matig openende Pedo Stomper waarop men te vergelijken valt met een matige Severe Torture uit de goede oude tijd.

Sowieso zit er best wel wat afwisseling in. Ja en Nee hebben tezamen weer een S.O.D. feel. De originaliteitsprijs wint er allemaal niet mee. Of het moet met de strontvervelende intermezzootjes zijn. Die kan ik missen als kiespijn. Net zoals het oude Type O Negative grapje dat Corrupted File heet. Voor de rest ben ik redelijk positief over de ambachtelijke presentaties op De Stoelgang Van Zaken. Echt een tijdmachine die je terugvoert naar de era van het tapetraden en het moshen in beduimelde kelders van slecht gesubsidieerde jongerencentra.

avatar van Slowgaze
Lachstuip door de titel van track 10.

avatar van Eddie
Ben het met Edwynn eens dat dit inderdaad lang niet heel slecht is. Lekkere primitieve grindcore die ik best 17 minuten kan waarderen.