Big Big Train - Ingenious Devices (2023)

Label: English Electric

1. East Coast Racer (15:46)
  2. The Book of Ingenious Devices (1:20)
  3. Brooklands (12:23)
  4. Voyager (14:11)
  5. Atlantic Cable [Live] (15:23)
avatar van Clownvis
Hoewel niet essentieel, mooie uitvoering van de nummers van eerdere albums met orkest. Het laatste nummer is niet met Longdon maar met Bravin. Vooral East Coast Racer is erg mooi geworden. 3,5 ster.

avatar van RonaldjK
Een aangenaam tussendoortje, dat is Ingenious Devices. Met de toegevoegde strijkers (zeventienkoppig) een sfeervolle bewerking van oudere nummers, waarop de twee jaar geleden zanger David Longdon is te horen en veel overige partijen nieuw zijn ingespeeld. Zo zijn in Voyager gitaar en viool toegevoegd. Toegankelijke en extra warme progrock is het gevolg.

Lekker genoeg om in mijn eindejaarslijstje te belanden. Als voorproefje van het in maart te verschijnen The Likes of Us verscheen vrijdag single Oblivion, dat alvast goed smaakt. Maar bij lange avonden eerst Ingenious Devices eens regelmatig opzetten.