Chappaqua Wrestling - Plus Ultra (2023)

Label: EMI

1. Full Round Table (4:13)
  2. Wayfinding (3:09)
  3. Kulture (2:39)
  4. Need You No More (3:18)
  5. Wide Asleep (4:12)
  6. Fair Game (3:41)
  7. Opaque (3:16)
  8. Not in Love (4:03)
  9. My Fall (3:14)
  10. My Fall II (2:58)
  11. Can I Trick (4:18)
avatar van blur8
Wilde Asleep is zeer overtuigende nieuwe single. start als een folksong en evalueer tot een Anthem.

Chappaqua Wrestling - Wide Asleep

avatar van blur8
Het debuutalbum van Chappaqua Wrestling bevestigd dat de indie muziek scene op het eiland voor Europa, toch langzaam uit de Brexit-Pandemie-Crisis opkrabbelt. Meerdere bands krijgen hun muziek niet uitgebracht door het ontbreken van een platencontract. Chap.Wrest. wist te tekende bij EMI, met als resultaat enkele fijne vooruit geschoven singels en een even opwindend als volwassen album.

Jeugdvrienden Charlie en Jake groeide op rond Manchester, deden daar een muziekopleiding, maar zijn niet thuis gebleven. Ze verhuiste naar Brighton formeerde daar een band en gingen in Wales de studio in.

Plus Ultra is een gevarieerd album geworden, met naast zomerse meezingers (Wayfinding & Need You No More), rockgitaar gedreven anthems (Kulture & Wide Asleep) ook akoestische meer delicate songs (Can I Trick & Not inLove).
Er ligt een volwaardig album, rondjes te draaien op de draaitafel zoals track1 al voorspelde
en 'Full Round Table' kent nog een wapenfeitje als soundtrack in die Football videogame.

avatar van coldwarkids
Wat zijn Wayfinding en Fair Game toch geweldige indierock anthems!

Wow ik kom deze per toeval tegen vandaag, en dit is echt liefde op het eerste gehoor! Deze gaat op repeat, en hopelijk niet snel vervelen

avatar van blur8
Verslaafd aan nr.11 'Can I Trick'. Op eerste gehoor een rustige toegift van het album..
Schijnbeweging! Geen idee waarom nu precies, maar hij bevalt extreem goed. .

Ik hoor die nieuwe single 'Need you no more" regelmatig op Kink. Dat vind ik echt een heerlijke track. Gitaren niet zo slap maar juist een beetje steviger en je zingt het zo mee. Ga de rest eens checken.

avatar van blur8
Bij de opmaak van de rankinglijst 2023 kom ik er achter dat Chappaqua Wrestling een klasse album afleverde. Volledig onterecht ondergesneeuwd In de categorie Britse Gitaarbands,

avatar van blur8
Bands Naam wissel naar CQ Wrestling met nieuwe singel: Catherine Wheels.