Mammal Hands - Gift from the Trees (2023)

Jazz
Label: Gondwana

1. The Spinner (5:19)
  2. Riser (4:33)
  3. Nightingale (5:12)
  4. Kernel (4:20)
  5. [Intro] Dimu (2:22)
  6. Dimu (5:06)
  7. Deep Within Mountains (6:24)
  8. Labyrinth (5:14)
  9. Kai (5:52)
  10. Sleeping Bear (4:33)
Mssr Renard
Ik vind dat Mammal Hands meer groeit dan bijvoorbeeld GoGo Penguin. Er is nog steeds weinig ruimte voor improvisatie en het klinkt erg braaf. Maar dat brave maakt het ook weer erg mooi. Toch verrast de bsnd mij niet zo meer als voorheen. Ze lijken beetje vast te zitten in hun eigen sound.

Saxofonist Jordan Smart is wel de troef van de band. Hij speelt degelijk maar hier en daar kan hij heerlijk brullen.

De invloeden uit de neoklassiek liggen er wel steeds dikker bovenop. Met jazz heeft het niets meer te maken, al was dat eigenlijk nooit zo. Ik heb deze wel digitaal via Bandcamp gekocht, maar het fysieke exemplaar maar een keer niet. Ik wil ze blijven steunen, maar ben er momenteel even niet zo ondersteboven van, als voorheen.

Hun concert in Tivoli vond ik wel erg tof.

avatar van ForWhomThePeteTolls
Ik ben geen expert op dit vlak, maar ik vond dit heerlijk relaxed en fijn klinken. Perfect als achtergrond muziek, maar ook om wat harder te zetten... Mijn smaak stamt vooral uit de Hip Hop-hoek, en dit stond op een van mijn favo blogs. Gedownload en geluisterd, deze kennismaking smaakte naar meer voor mij. Een van, zo niet, de meest prettige albums die ik dusver hoorde dit jaar!

avatar van Barney Rubble
De fluwelen speelstijl van Mammal Hands resulteert ook hier weer in mysterieuze en statige muziek. Waar hun muziek zich voorheen bevond op het grensvlak van jazz en neoklassiek; ligt de focus hier voornamelijk op neoklassieke klanken. Aangename muziek. Desalniettemin voelt dit album matter aan dan het onvolprezen Shadow Works.

Mssr Renard
Toch een halve punt erbij. Want Mammal Hands weet toch altijd weer iets avontuurlijks en vooral prachtigs neer te zetten. ik kom altijd zo heerlijk tot rust bij hun dromerige muziek. Een kado van de bomen.

avatar van blur8
Voor de liefhebbers:
Woensdag 15 november speelt Mammal Hands in [De Duif] Amsterdam.
Op Super-Sonic Jazz Festival 2023.

blur8 schreef:
Voor de liefhebbers:
Woensdag 15 november speelt Mammal Hands in [De Duif] Amsterdam.
Op Super-Sonic Jazz Festival 2023.

Ik mocht met korting kaartjes kopen. Maar ben vandaag erg ziek. Ik hoop dat ik er nog heen kan gaan. Ik ben nog nooit eerder in De Duif geweest. Ik hoop dat het er rustig is, en niet zo hectisch als Paradiso.