Darkthrone - Goatlord: Original (2023)

Noorwegen

6. Rise (3:55)
  7. Eclipse (3:51)
  8. Wings (3:50)
  9. Wolf (3:47)
  10. A Blaze in the Northern Sky (4:48)
  11. Trident (4:06)
avatar van CWTAB
1,0
De originele instrumentale versie van de demotape voor wat oorspronkelijk de opvolger ging zijn van Soulside Journey maar wegens de shift van death naar black metal niet uitgebracht tot in 1996 met nieuwe vocals.

Nu 25 jaar later dan toch de originele instrumentale versie (bonuspunten voor die prachtige hoes)

avatar van Edwynn
De hoes is fraaier dan die van de meest recente studioplaat

Maar wie zit hier in hemelsnaam op te wachten? Wat basistracks vol saaie Sunlight death voor een LP die nooit verscheen.

avatar van Johnny Marr
Wat is dit dan? Geen nieuw album? Prachtige hoes inderdaad.

avatar van Von Helsing
Johnny Marr schreef:
Wat is dit dan? Geen nieuw album? Prachtige hoes inderdaad.

Volgens mij was Goatlord bedoelt als de opvolger van Soulside Journey maar nooit uitgebracht. Dit is de instrumentale versie ervan.

avatar van Edwynn
Goatlord verdween na Soulside Journey op de plank ten faveure van A Blaze in The Northern Sky. Later verscheen het ding alsnog met een aantal toevoegingen (vocalen) die in 1996 zijn gedaan. Nu kunnen we eindelijk kennis nemen van de oorspronkelijke opnamen zoals ze in 1990/1991 zijn gemaakt. Hoera.

Wel jammer dat zulk artwork niet bewaard wordt voor een echt album.

avatar van the crook
Instrumentaal ook nog eens, voegt dus eigenlijk weinig toe en alleen voor de echte Darkthrone verzamelaar die écht alles wil hebben. Het artwork van Zbigniew M. Bielak (Ghost, Imperial Triumphant, Mgla, Carcass etc.) is fraai, maar eigenlijk ook weer niet in het straatje van Darkthrone...