menu

The Vision Bleak - Carpathia (2005)

Alternatieve titel: A Dramatic Poem

mijn stem
4,00 (13)
13 stemmen

Duitsland
Metal
Label: Prophecy

  1. The Drama of the Wicked (2:11)
  2. Secrecies in Darkness (4:25)
  3. Carpathia (5:15)
  4. Dreams in the Witchhouse (5:37)
  5. Sister Najade (The Tarn by the Firs) (4:46)
  6. The Curse of Arabia (5:20)
  7. Kutulu! (4:40)
  8. The Charm Is Done (9:38)
  9. Metropolis [Live] * (5:19)
  10. Horror of Antarctica [Live] * (3:44)
  11. The Grand Devilry [Live] * (5:01)
  12. The Deathship Symphony [Live] * (6:18)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 41:52 (1:02:14)
zoeken in:
avatar van snarf349
ook deze plaat komt in m`n verzameling van goede platen. - top -

avatar van andnino
4,0
Deze ga ik ook nog eens opzoeken, prachtige cover iig!

avatar van andnino
4,0
Hiermee heeft The Vision Bleak zichzelf uitgeroepen tot de meest sfeervolle metalband tot heden. Geweldige melodieën, goede afwisseling, en een heerlijke groove.

andnino schreef:
Hiermee heeft The Vision Bleak zichzelf uitgeroepen tot de meest sfeervolle metalband tot heden. Geweldige melodieën, goede afwisseling, en een heerlijke groove.

super band dit, heb deze veel gedraaid op de vakantie in Frankrijk, waarneer ik vroeg in de ochtend ging wandelen door de bergen gehuld in dennenbomen en mist, discman op en knallen maar, paste goed bij het landschap, sfeervol en spookachtig!

avatar van andnino
4,0
In 2008 sprak ik al goede woorden over dit album, en nu, ruim vijf jaar later, is hij nog steeds niet gaan vervelen. Integendeel! Ik vind hem beter dan Set Sail to Mystery. Maar men heeft net een nieuw album uit, dat gaat binnenkort zeker gedraaid worden. Maar tot die tijd is Carpathia het magnum opus van The Vision Bleak, nog steeds zijn vier sterren makkelijk waard!

avatar van james_cameron
3,5
Niet zo sterk als het debuut of het hierna komende The Wolves Go Hunt Their Prey, maar dit tweede album is verder wel dik in orde. De bijzonder filmische en heerlijk bombastische metal met gothische inslag is qua songmateriaal alleen net iets minder sterk dan die andere platen. Sfeervol en meeslepend is het echter nog steeds.

avatar van Metalhead99
4,0
Minstens net zo sterk dan hun voorgaande album. Met name de titeltrack en Kutulu! zijn echt tracks die blijven hangen. Een aanrader voor de liefhebbers van hun werk

avatar van Alicia
4,5
Daar waar de meeste zogenaamde 'gothic' metalbands op het randje tussen 'kunst en kitsch' bungelen en er vaak genoeg overheen vliegen met een soort van opzichtige 'opera', blijft The Vision Bleak hier nog net binnen de grenzen. Ook dit album zit weer boordevol goede melodieën. Het geluid is zeer dynamisch en redelijk vlot. Daarnaast is er gelukkig veel afwisseling in tempo en ook al lijkt de stem zo nu en dan uit een pas gedolven graf te komen: ook hier kun je weer genieten van weliswaar ietwat theatrale, maar 'goede' zang. Kortom: The Vision Bleak maakt gewoon mooie en sfeervolle 'vleermuizenmetal'.

Help! Weer een afgebroken deurknop! Ik kom toch echt nooit meer van die enge, stoffige zolder af!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:28 uur

geplaatst: vandaag om 10:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.