Halftribe - Luxia (2016)

1 stem

Electronic
Label: Archives

1. Neoprene (4:08)
  2. Breathing Space (2:18)
  3. Well Connected (4:45)
  4. Meanwhile (2:32)
  5. Luxia (5:21)
  6. Hope & Expectation (5:06)
  7. Falcon (4:55)
  8. Basic Instructions Before Leaving Earth (5:56)
  9. Butterfly (5:42)
  10. Luxia (Moshimoss Remix (5:11)
  11. Butterfly [Warmth Remix] (8:09)
avatar van popstranger
Een van de betere releases op Archives. Natuurlijk weet je door de natuurfoto's op de albumhoezen in welk segment je verblijft; ambient die het goed doet op de achtergrond. Op zich gebruik ik dit soort muziek vaak bij het lezen of andere zaken waarbij ik niet teveel afleiding wens. Iets wat dan de goede van de minder goede ambient onderscheid is dan wanneer de muziek zich toch meer op de voorgrond weet te werken. Een nummer als Breathing Space weet me op 2 minuten tijd toch in een rustigere gemoedstoestand te brengen.
Basic Instructions Before Leaving Earth (mooie titel) is dan weer de soundtrack bij de fall-out. Het leven op aarde is intussen onmogelijk gemaakt en er dient geëmigreerd te worden naar een andere planeet.
Laten we het erop houden dat je voor dit soort muziek ook bereid moet zijn om je fantasie een beetje te gebruiken en het te zien als de soundtrack bij zelfverzonnen scenes.
Deze Halftribe is blijkbaar wel een artiest die weinig slechte melodieën maakt getuige mijn hoge score bij overige albums.