Atmosphere - So Many Other Realities Exist Simultaneously (2023)

Label: Rhymesayers

4. Dotted Lines (3:33)
  5. In My Head (3:09)
  6. Crop Circles (1:05)
  7. Portrait (3:58)
  8. It Happened Last Morning (3:25)
  9. Thanxiety (1:38)
  10. September Fools' Day (6:04)
  11. Talk Talk (4:43)

met Bat Flower

12. Watercolors (1:29)
  13. Holding My Breath (4:17)
  14. Still Life (4:00)

met Murkage Dave

15. After Tears (1:06)

met Sa-Roc

16. Positive Space (3:11)
  17. Bigger Pictures (5:32)
  18. Truth & Nail (1:06)
  19. Sculpting with Fire (6:17)
  20. Alright [Okay Reprise] (1:09)
avatar van Yestsida
Toch wel weer een erg sterk album.

Slug rapt heerlijk op zijn gemak met zijn rustgevende stem en de producties van Ant zijn ook wederom volledig on-point. Er zit voor mij geen enkele skipper tussen de tracklist, al kan ik ook maar weinig uitschieters aanduiden. So Many Other Realities Exist Simultaneously is alweer het dertiende studioalbum van Atmosphere en vorig jaar hebben ze een keertje overgeslagen maar sinds 2018 zijn ze er bijna jaarlijks. Bij Word? gaf ik het al aan maar het speciale van een Atmosphere-album zoals eerder is er volledig af gegaan.

Aan de kwaliteit doet het gelukkig geen afbreuk.

Talk Talk is misschien net wel een uitschieter voor mij omdat dit sonisch relatief ver van het bulk staat.

Waarom had ik nog niet naar dit album geluisterd? Ik heb flink wat LP's en CD's van Atmosphere, die ik goed tot geweldig vind. Misschien omdat het 'alweer' een nieuwe plaat was? Of 'gewoon' vergeten?
Voordeel is dat ik de 2LP nu wel in de sale kon kopen. Vandaag heb ik die opgezet en ben ik toch gelijk behoorlijk weggeblazen. Wat een geweldige plaat is dit! Ik zou bijna zeggen, dat de heren alweer in topvorm zijn.

De sfeer van de plaat is erg fijn. Het is een album gevuld met (vaak relaxte) heerlijke ritmes, uitstekende instrumentatie en erg goede producties van Ant. Slug klinkt soeverein op dit So Many Other Realities Exist Simultaneously. En er staat echt geen minder nummer op. Sterker nog: er staan flink wat ijzersterke songs op, zoals opener Okay, Eventide, Dotted Lines, In My Head (wat een super kant 1 van de LP!), Portrait, Talk Talk, Bigger Pictures & Sculpting with Fire om er even een paar te noemen. Ze klinken trouwens erg goed vanaf vinyl.