Arooj Aftab, Vijay Iyer & Shahzad Ismaily - Love in Exile (2023)

Pakistan / Verenigde Staten
Jazz / Folk
Label: Verve

1. To Remain / To Return (9:16)
  2. Haseen Thi (12:08)
  3. Shadow Forces (14:04)
  4. Sajni (8:06)
  5. Eyes of the Endless (14:39)
  6. Sharabi (13:35)
  7. To Remain / to Return (Excerpt) (3:19)
avatar van gtenbosch
Groei plaat! neem er de tijd voor en laat het binnenkomen!
2 jaar geleden voor het eerst van Arooj gehoord en sinds het optreden in DTRH'22 fan.
Dit is modern klassiek van bevlogen artiesten..
Wil je ze zien kijk dan hier

avatar van Snoeperd
Ik zag ze een paar weken geleden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laeken, te Brussel. Fenomenale locatie natuurlijk voor de modern klassieke muziek van Arooj Aftab. Kwam inderdaad wel binnen live, zeg.

En goed om je opmerkingen in het achterhoofd te houden, moet misschien ook nog wat vaker dit draaien. Want eerlijk gezegd, ik vind het eerste album tot nu toe wel stukken genietbaarder, maar kan ook zijn omdat dit niet hapklaar wordt geserveerd en meer tijd nodig heeft.

avatar van Muziekliefhebster1979
Ik heb het album gesigneerd gewonnen en kan niet wachten tot de postbode hem komt brengen.

avatar van vivalamusica
Wat mij betreft het fijnste album van het jaar - so far. De combinatie van jazz, modern/klassiek (piano) en electronica met daarbij de fluweel ietwat donkere klankstem van Arooj Aftab maken het echt tot een bijzonder geheel. De nodige onvoorspelbaarheid in de nummers, … ook de taal waarin wordt gezongen, het zorgt ervoor dat elke draaibeurt weer anders uitvalt, en ik draai dit vrij geregeld vanaf het begin.
Het vraagt wel enige concentratie en een zekere stemming, ook gezien de vrij lange nummers. Een koptelefoon, enige rust en mate afzondering, de avond of de nacht, het hoort bij deze muziek. De diepe bassen doen het ook goed op mijn speakers heb ik ontdekt.. Kortom aanbevelingswaardig, maar je mot het wel kunnen hebben.

Mssr Renard
Deze is mij geheel ontgaan. Maar wanneer vivalamusica zegt dat dit de mooiste plaat van het jaar is, dan ben ik wel erg benieuwd.

avatar van vivalamusica
Mssr Renard schreef:

Deze bijna religieuze ‘muziekbeleving’ zeker eens opzetten: languit, kaarsje aan of een dekentje, en mij part de oogjes dicht. Het ‘wat vind ik ervan - gen’ zou ik ook even op non actief zetten. Laat het over je heen komen.

vivalamusica schreef:

Dan mag jij deze Linda May Han Oh - Aventurine (2019) - MusicMeter.nl over je heen laten komen. Op het kaarsje na, lig toevallig ook op de bank, maar met Linda (die ook heeft samengewerkt met Vijay, toevallig).

Mssr Renard
Sochtends vroeg op de bank met bakje koffie en een boek is ook ideaal voor deze plaat. Ik was bang voor (teveel) (kille) electronica, maar die vallen me amper op. Ik hoor basgitaar, zang en analoge toetsen (electrische en akoestische piano), alles eventueel versterkt en wat vervormd door wat effecten.

Het is geen plaat voor onderweg of voor op werk. Muzikaal zit het al snel in de ambient-hoek, waar ik zelf niet zo snel te vinden ben. Maar dit is veel genre-overstijgender, en daar ben ik dan weer heel vaak voor te porren. Arooj is trouwens een engel.

Toevallig komt EYM Trio ook binnenkort met een plaat in samenwerking met een Bangaloorse (Indiase) zangeres. Muziek is goed en verrassend tegenwoordig.

Mssr Renard
Lijkt mij ook een geweldig plaat om onderweg in de trein te draaien. Binnenkort naar Luxemburg, dat zou wat zijn. Heerlijk wegdromen.

Overigens past dit prachtige, regenachtige weer ook wel bij de muziek.

avatar van Arjan Hut

't Is dat ik hem al heb, maar voor wie dat niet geldt: pracht lp, niet laten liggen.

avatar van Grizzly Bear
Arjan Hut schreef:

Voor 8 euro kon ik hem ook niet laten liggen... Los van de muziek, die nog wat meer tijd nodig heeft voor mij: het geluid klinkt echt goed, prachtige kleur van de LPs ook.