Ihsahn - Fascination Street Sessions (2023)

Noorwegen
Rock / Metal
Label: Candlelight

1. The Observer (5:27)

met Øystein H. Aadland

2. Contorted Monuments (3:56)
  3. Dom Andra (3:41)

met Jonas Renske

geplaatst:
Waarschuwing vooraf voor iedereen die dit gaat checken: het eindigt onherroepelijk in een teleurstelling...

Simpelweg omdat het te snel weer voorbij is; met dit soort nummers had hij wat mij betreft best een heel album mogen vullen: heerlijk
(ik heb 'm dus meteen maar nog een keertje opgezet )

Ik houd 'm zeker in de gaten !

avatar van namsaap
geplaatst:
Deze EP is opgenomen als onderdeel van het lesmateriaal voor een cursus in muziekproductie die later dit jaar wordt uitgegeven door URM Academy. Het zal niet verbazen dat het geluid van deze EP dan ook uitstekend verzorgd is.

Ook het songmateriaal is uitstekend voor elkaar, tenminste...... de twee eigen nummers. Dom Andra is een herbewerking van een nummer van Kent, een Zweedse popband. Het klinkt beter dan het origineel, maar verbleekt bij de twee andere nummers op deze EP's.

The Observer is een heerlijk meeslepend nummer met veel contrastrijke momenten. Contorted Monuments is meer recht-toe-recht-aan. De hoofdrijf doet me erg denken aan de riff tijdens de coupletten van Power Of The Night van Savatage.

De drie EP's die hij de afgelopen jaren uitbracht bevatten prima materiaal, maar de covers hoeven van mij niet. Het wordt tijd dat Ihsahn weer een volwaardig album uitbrengt!

namsaap schreef:
...de covers hoeven van mij niet. Het wordt tijd dat Ihsahn weer een volwaardig album uitbrengt!

Dat laatste klopt, maar betreft die covers: persoonlijk vond ik deze toch wel erg geslaagd: Ihsahn - Manhattan Skyline ft. Einar Solberg

geplaatst:
Echt verslavend deze EP; is hier vanaf vrijdag iedere dag (minstens 1 keer) voorbij gekomen...

avatar van gigage
Contorted Monuments is één van de favoriete songs van het prille jaar voor mij. De opener is ook sterk maar het opvullertje doet me niet zoveel.

avatar van james_cameron
geplaatst:
Leuke EP, bestaande uit twee prima nieuwe songs en een aardige Kent-cover (Dom Andra), met gastzang van Jonas Renske van Katatonia. De nieuwe songs laten Ihsahn in goede vorm horen, met een sfeervolle mix van stevige metal en stemmige ingetogen passages. Smaakt naar meer.