Red - End of Silence (2006)

Label: Red Ink

1. Intro (0:59)
  2. Breathe into Me (3:43)
  3. Let Go (5:16)
  4. Already Over (4:25)
  5. Lost (5:15)
  6. Pieces (5:58)
  7. Break Me Down (4:16)
  8. Wasting Time (3:21)
  9. Gave It All Away (3:13)
  10. Hide (5:28)
  11. Already Over Pt.2 (5:12)
Leuk album niet orgineel maar oke....

ik vind hem toch een stuk beter dan ik dacht ik verhoog em van 4 naar 5 sterren

avatar van Max Payne
Prachtige plaat

aidoo
Is dit de U2 achtige muziek waar mijn vader oneindig naar luisterd of is dit een andere Red?

ElsenaarMetal
Zeer goede plaat lekkere muziek luistert goed weg, de zanger heeft ook een mooie stem.
Zeker een aanrader.
De eerste nummers van het 2e albums klinken ook erg goed.
Fire Inside met name=D

ElsenaarMetal
wel toepasselijk Label trouwens.

avatar van Chainsaw
Extreem tof album van een voor mij nieuwe band. Het hele christelijke aspect dat schijnbaar rondom de band hangt (en waar veel nummers ook over blijken te gaan) interesseert me vrij weinig, maar mijn god, wat maken deze mannen gave en energieke muziek. Van pareltjes als Breathe into Me, Wasting Time, Lost en Let Go spat de energie gewoon af en het klinkt heerlijk. En ook de wat rustigere nummers als een Pieces zijn ijzersterk, de zang komt daar bijzonder goed tot zijn recht. Heerlijke plaat, het smaakt naar meer.

4,5 sterren.

ElsenaarMetal
nou chainsaw. Luister dan eens naar Innocence and Instincts, die ook erg sterk is. en 2 Februari komt hun nieuwe plaat Until We have Faces uit, die persoonlijk tot een diamant gerekend kan worden.

bewijs genoeg voor mij om te zeggen dat RED mijn favoriete band is!

Sectumsempra
"Already Over", mooi nummer, al vind ik hem instrumentaal ook heel gaaf. Goeie band ook.

Benjamindaxx
Leerde RED kennen via Breaking Benjamin, luisterde hun debuut album, en was meteen verkocht.

Wat een geweldige muziek maken deze heren! lekkere riffjes, sterke zang en erg goede teksten. deze band heeft het allemaal, van harde rockers als Breathe Into Me tot prachtige ballads als Pieces. Uiterst sterke plaat.

ja, Dit is sinds End Of Silence mijn favoriete band. en ook op de latere platen bewijzen ze weer waarom ze zo'n goede band zijn!

4.5*

avatar van Illmaticly Ill
Ik ken Red ondertussen al een jaar of 2 denk ik, dus wordt het maar eens tijd dat ik de albums ga beoordelen.

Alles hierop is goed tot zeer goed, alleen nummers als Wasting Time en Gave It All Away kan ik iets minder waarderen. Maar nummers als deze vind ik helemaal geweldig:
- Breathe Into Me
- Lost
- Pieces: heel anders als de rest, maar ook een top nummer op z'n tijd.
- Break Me Down
- Hide (vooral ook de outro)

Ja, dit is gewoon een heel goed debuut van Red!

avatar van james_cameron
Uitstekend debuut, waarmee de band direct de lat behoorlijk hoog legt. De mengeling van rock en metal resulteert in fraaie, meeslepende songs. Luister maar eens naar opener Breathe Into Me, die alles vertegenwoordigt waar de band voor staat. Lekker hoekige gitaarriffs, een mooi refrein, alles tot in de puntjes verzorgt qua geluid en produktie. De rest van het album doet hier niet veel voor onder, al zijn er halverwege wellicht iets te veel rustige songs achter elkaar te horen. Het is verder allemaal dik in orde, zonder missers.

avatar van Beukertje
Fantastisch album. De vergelijking met Breaking Benjamin is hier al eerder gemaakt en het lijkt er inderdaad wel op. Verschil is dat RED nog steeds bestaat en Breaking Benjamin helaas niet meer. Eeuwig zonde

Benjamindaxx
Beukertje gelukkig hebben ze vier top albums gemaakt en is de zanger van BB weer aan het touren geslagen, er gaan zelfs geruchten dat hij dit jaar weer aan een album wil werken.

avatar van Beukertje
Dit album wordt steeds beter en verdient de maximale mep. Bij deze dus.

avatar van JoaMuse
Een aantal goeie nummers met Already Over op kop. De nummers lijken wel veel op mekaar, naar het einde toe boeit het album me niet meer zo.

avatar van SébastienY
Bah bah bah. Stond erg lang in mijn muziekbibliotheek - iemand raadde Red aan om eens te beluisteren, maar het komt er nooit van - en ik dacht dat het om stevige alternative rock ging gaan. Jammer genoeg voor deze band ben ik al lang de fase van Linkin Park, Skillet en consorten ontgroeid. Hoort voor mij onder de bakvissenmuziek, en die muziek probeer ik sinds mijn puberjaren vakkundig weg te moffelen. En dat gedweep met Jezus en zijn vrienden heb ik nooit gesnapt. Dit is duidelijk iets voor de liefhebbers van het genre.