Madame - L'Amore (2023)

Italië
Pop / Electronic
Label: Sugar

1. Come Voglio l’Amore (3:28)
  2. Il Bene Nel Male (3:33)
  3. Quanto Forte Ti Pensavo (3:33)
  4. Nimpha (La Storia di una Ninfomane) (2:58)
  5. Il Mio Nuovo Maestro (3:46)
  6. Donna Vedi (2:43)
  7. Pensavo A… [Skit] (1:27)
  8. La Festa Della Cruda Verità (3:28)
  9. Respirare (2:29)
  10. Milagro – A Matilde (4:42)
  11. L’onda – La Morte del Marinaio (3:14)
  12. Se Non Provo Dolore (2:43)
  13. Per Il Tuo Bene (4:20)
  14. Avatar – L’Amore Non Esiste (3:47)
  15. Tekno Pokè * (3:45)
  16. Aranciata * (3:14)
avatar van musicfriek
@aERodynamIC Ik had al een vermoeden, maar haar 2e album is aanstaande

musicfriek schreef:
@aERodynamIC Ik had al een vermoeden, maar haar 2e album is aanstaande

Leuke hoes

avatar van musicfriek
Die had wat spannender mogen zijn idd.. maar soit, gaat om de muziek uiteindelijk.

musicfriek schreef:

Zag wel dat er stickers op zitten met haar naam en titel, maar ja die gaan eraf zodra je het folie verwijdert

Ben benieuwd. Vorige keer een hit bij ons toen we in Italië waren en deze zomer gaan we weer.

Kwaliteitspop uit Italië.

In de zomer van 2021 groeide het debuut van Madame uit tot de favoriete vakantieplaat van mijn partner en mij. We bleven dit maar draaien in de huurauto tijdens onze autoritjes in Italië en ook daarna zorgde het eenmaal thuis voor geweldige herinneringen. Een album om nooit meer te vergeten.

Het toeval wil dat we dit jaar weer naar Italië gaan en het zou wat zijn als het nu weer gebeurt met haar tweede album, maar zoiets dwing je nooit af van tevoren.

Maar wat maakt het uit. Ze staat op mijn radar. Jammer dat ze het San Remo festival niet heeft gewonnen met Il Bene Nel Male, ik had dat heel tof gevonden, maar de Italianen gaan liever voor traditioneel.
Neemt niet weg dat ze het goed doet in eigen land. Ik zie en hoor veel overeenkomsten met onze eigen S10.

Het debuut groeide uit tot een verdiende 4,5* en L'Amore verdient het ook: geweldige pop van nu met een exotisch randje voor ons Nederlanders door de taal.
Een nummer als La Festa Della Cruda Verità is toch gewoon geweldig?! Ook Per Il Tuo Bene en L’onda – La Morte del Marinaio weten een gevoelige snaar te raken.

Ik luister de tweede plaat van de jonge talentvolle Italiaanse singer-songwriter Madame op het balkon van ons vakantiehuis met uitzicht op het Lago d'Iseo. Tot mijn verbazing heeft zij haar sterke gelijknamige debuutplaat zelfs overtroffen.

De nadruk van de bijna allemaal (ijzer-)sterke songs ligt dit keer wat meer op elektronische popmuziek met nog steeds wat hiphop invloeden.
En dit keer doet ze het helemaal zelf zonder gastartiesten.
Het album opent fraai met vooral mooie, lekkere nummers. Daarna komt er wat meer tempo in, gelardeerd met heerlijke beats. Wat een fijne plaat dit l'amore!

En aERodynamIC, luister jij (of heb jij beluisterd) dit album net als ik inderdaad ook in Italië? Weer een prima vakantieplaat lijkt mij.

west schreef:

Zeker weten! Maar deze keer werd de laatste Marco Mengoni de echte soundtrack van die week Italië en draai ik momenteel veel Paola & Chiara - Per Sempre.

Deze Madame is er eentje die ik maar blijf draaien. Maakt kans op een top 10 notering in december.

Dan ga ik hier in Italië Marco Mengoni en Paola & Chiara ook even draaien aERodynamIC.

west schreef:

En dan nagenieten van zijn concert in Amsterdam straks in Afas (23 oktober)

aERodynamIC schreef:

En dan nagenieten van zijn concert in Amsterdam straks in Afas (23 oktober)

Zijn laatste album(s) (drieluik) gedraaid en genoten. Ook een kaartje gekocht voor Amsterdam.

Echter, dit l'amore is toch onze vakantie soundtrack geworden in Italië. Wat een verslavende plaat.

Overigens, nadat wij op Il bene nel male hier bij ons huis aankwamen, hoorden we bij de buren hetzelfde fijne nummer. Net als gisteren uit de bar bij het meer. Ze is populair hier in Italia. 🇮🇹

Ze is populair hier in Italia. 🇮🇹

Klopt. Ze trekt volle zalen. Wil je haar lp's hier in NL kopen dan lukt dat niet. Lang leve Amazon.it dan.

Er staan echt een paar geweldige tracks op dit album. Voor ons was twee jaar geleden haar debuut onverwacht de vakantie soundtrack. Dit jaar gaat de eer naar Marco, maar Madame blijft doorlopend gedraaid worden. Geweldig album. Ik herken je gevoel dus helemaal (had alleen niet verwacht dat het bij jou ook zou aanslaan).

Voorlopig mijn album van het jaar: inmiddels omhoog naar 5*. Subliem!

west schreef:
Voorlopig mijn album van het jaar: inmiddels omhoog naar 5*. Subliem!

En nu deze nog gaan luisteren, anders maar ook erg lekker: Paola & Chiara - Per Sempre (2023) - MusicMeter.nl

aERodynamIC schreef:

Ga ik doen!