Madame - L'Amore (2023)

Italiƫ
Pop / Electronic
Label: Sugar

1. Come Voglio l’Amore (3:28)
  2. Il Bene Nel Male (3:33)
  3. Quanto Forte Ti Pensavo (3:33)
  4. Nimpha (La Storia di una Ninfomane) (2:58)
  5. Il Mio Nuovo Maestro (3:46)
  6. Donna Vedi (2:43)
  7. Pensavo A… [Skit] (1:27)
  8. La Festa Della Cruda Verità (3:28)
  9. Respirare (2:29)
  10. Milagro – A Matilde (4:42)
  11. L’onda – La Morte del Marinaio (3:14)
  12. Se Non Provo Dolore (2:43)
  13. Per Il Tuo Bene (4:20)
  14. Avatar – L’Amore Non Esiste (3:47)
  15. Tekno Pokè * (3:45)
  16. Aranciata * (3:14)
Kwaliteitspop uit Italië.

In de zomer van 2021 groeide het debuut van Madame uit tot de favoriete vakantieplaat van mijn partner en mij. We bleven dit maar draaien in de huurauto tijdens onze autoritjes in Italië en ook daarna zorgde het eenmaal thuis voor geweldige herinneringen. Een album om nooit meer te vergeten.

Het toeval wil dat we dit jaar weer naar Italië gaan en het zou wat zijn als het nu weer gebeurt met haar tweede album, maar zoiets dwing je nooit af van tevoren.

Maar wat maakt het uit. Ze staat op mijn radar. Jammer dat ze het San Remo festival niet heeft gewonnen met Il Bene Nel Male, ik had dat heel tof gevonden, maar de Italianen gaan liever voor traditioneel.
Neemt niet weg dat ze het goed doet in eigen land. Ik zie en hoor veel overeenkomsten met onze eigen S10.

Het debuut groeide uit tot een verdiende 4,5* en L'Amore verdient het ook: geweldige pop van nu met een exotisch randje voor ons Nederlanders door de taal.
Een nummer als La Festa Della Cruda Verità is toch gewoon geweldig?! Ook Per Il Tuo Bene en L’onda – La Morte del Marinaio weten een gevoelige snaar te raken.

Ik luister de tweede plaat van de jonge talentvolle Italiaanse singer-songwriter Madame op het balkon van ons vakantiehuis met uitzicht op het Lago d'Iseo. Tot mijn verbazing heeft zij haar sterke gelijknamige debuutplaat zelfs overtroffen.

De nadruk van de bijna allemaal (ijzer-)sterke songs ligt dit keer wat meer op elektronische popmuziek met nog steeds wat hiphop invloeden.
En dit keer doet ze het helemaal zelf zonder gastartiesten.
Het album opent fraai met vooral mooie, lekkere nummers. Daarna komt er wat meer tempo in, gelardeerd met heerlijke beats. Wat een fijne plaat dit l'amore!