Elegant Weapons - Horns for a Halo (2023)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Rock / Metal
Label: Nuclear Blast

1. Dead Man Walking (5:39)
  2. Do or Die (5:21)
  3. Blind Leading the Blind (4:38)
  4. Ghost of You (5:26)
  5. Bitter Pill (4:46)
  6. Lights Out (5:06)
  7. Horns for a Halo (4:04)
  8. Dirty Pig (5:00)
  9. White Horse (7:02)
  10. Downfall Rising (5:53)
avatar van hellboy123
Dit is de band van Richie Faulkner, ook wel bekend als de gitarist van Judas Priest voor alweer 10+ jaar.
Zojuist Horns for a Halo beluisterd, klinkt wel lekker! Binnenkort de rest maar eens opzetten.

avatar van james_cameron
Elegant en mooi verzorgd klinkt dit zeker, maar helaas ook wel een beetje oubollig en voorspelbaar. De tracks mogen dan opgebouwd zijn rond gitaarriffs; het maakt het materiaal er helaas niet bepaald spannender op. Tekstueel is het allemaal ook behoorlijk povertjes. Pas vanaf het titelnummer worden de songs wat interessanter, maar tegen die tijd was de verveling bij mij al toegeslagen, de laatste paar sterke tracks ten spijt. Niet echt mijn ding, derhalve.

avatar van Pedro666
Geweldige plaat! Het spelplezier spat er van af.
Voorspelbaar en niet vernieuwend? Zeker, maar de combinatie van heavy metal uit de jaren 80 en een beetje jaren 90, met een licht moderne twist en een goede productie is gewoon onweerstaanbaar.
Ronnie Romero zijn stem past erg goed bij de tracks. De ballad Ghost of You is ook erg fraai gezongen. Het is jammer dat ze die live niet spelen. Dat zou net de dynamiek van de liveshows ten goede komen.
Maar goed, het album is divers genoeg. Favoriete tracks zijn Dead Man Walking en Do or Die. Andere tracks komen echter ook dicht in de buurt zoals Dirty Pig, Downfall Rising of Blind Leading the Blind.
Ik geef 4,5 ster voor deze plaat. Hopelijk kunnen ze dit met de opvolger handhaven of liever nog verbeteren.

avatar van Brutus
Zwakke plaat, met maar een paar nummers die blijven hangen. waaronder de cover van UFO Lights Out.