Ra - Wxfdswxc2 (2007)

Frankrijk
Electronic / Hip-Hop
Label: Sublight

1. Wxfdswxc (4:38)
  2. Wonderful Bastard (4:35)
  3. Gray Fox (4:37)
  4. Dr. Murkewerkdichliebe (4:52)
  5. Platinium Dust (4:43)
  6. Toxic Piles of Crap (4:42)
  7. Let the Wxfdswxc Hit 'Em (1:49)
  8. The K-Man Says (2:18)
  9. Bad Ray Ebb (5:05)
  10. Skinfest (7:31)
  11. Fake Poetry (4:02)
  12. Breeders Club (4:15)
  13. Brushed Metal Sexdream (5:54)
avatar van orbit
Wegens schaarsheid aan electronische toevoegingen, dit plaatje maar eens proberen op MuMe. Is zeker een artiest die het verdient door wat meer mensen te worden gehoord. Het schijnt zelfs in beperkte oplage een DVD te zijn met fantastische beelden en obscure sfeer. Veelzijdige artiest dus deze Ra. Ik moet hierbij zeggen dat het niet geheel mijn soort idm is, teveel overgangen en teveel breaks af en toe, maar zodra een nummer aanslaat slaat het wel meteen goed aan! Toxic Piles Of Crap bijvoorbeeld of Wonderful Bastard. Hoogtepunt is Skinfest wat dat betreft. Ik weet echter zeker dat dit voor liefhebbers van bijvoorbeeld µ-Ziq een goede plaat zal zijn (tot zover ik daar wat van ken). De beats berusten vooral in het hiphop vlak en samples en geluiden komen uit allerlei hoeken, van symfonisch tot en met Eric B & Rakim (let the W X F D S W X C 2 hit 'em). Lekkere potpourrie aan noise, breaks en laatste staaltjes op gebied van dit genre. Aanradertje.

avatar van orbit
Ik schroef mijn stem toch bij met een halfje, vrij bijzondere glitch en noiseplaat dit.. sommige nummers hebben even de tijd nodig. Tot aan de eerste 3 nummers zit ik zelfs aan de perfecte 5 sterren. Daarna volgen wat piekjes en dalen, maar de plaat sluit ook weer prima af met de laatste 2 nummers, en Skinfest of Toxic Piles of Crap zijn toch ook wel maximale score. De rest varieert van 3 (Fake Poetry, Bad Ray Ebb) tot aan 3,5/4 (Platinium Dust, Dr. Murkewerkdichliebe). Een 4 lijkt me beter gerechtvaardigd en toch een behoorlijke aanrader! Het schijnt ook dat dit label hard aan de weg aan het timmeren is met veelbelovende nieuwe acts.

avatar van orbit
Sorry, maar kent dit zijn gelijke eigenlijk wel? Ik merk dat ik langzaam maar zeker hopeloos wordt meegesleurt in de wondere wereld van deze Ra, een 4,5* met een heuze optie naar de maximal score! Iedereen die van een uitdaging houdt zou dit eens moeten proberen holy macaroni!

avatar van KampF
Toffe plaat denk ik, alleen wordt het wel verward met een drumgroep (op last fm) Ik zal hier later wel een cijfer aan toe kennen. Ben nog maar bij nummer 3

avatar van orbit
Bij Brushed Metal Sexdream gaan echt al mijn nekharen overeind staan, wat een heerlijke electrorock trip! Evenals het bizarre, maar wonderschone Skinfest, bewijst dat je niet altijd een stuwende beat nodig hebt om toch een nummer met een spanningsboog van 90 graden te maken Goddelijke muziek!