Ghost - Phantomime (2023)

Zweden
Metal / Rock
Label: Loma Vista

1. See No Evil (4:04)
  2. Jesus He Knows Me (4:05)
  3. Hanging Around (4:09)
  4. Phantom of the Opera (7:23)
  5. We Don't Need Another Hero (4:10)
avatar van Juul1998B
Kijk is aan, alweer een nieuw ghost!
Zijn wel volledige covers waarbij ik jesus he knows me een beetje mehh vind.
Alsnog superveel zin in!
Ghost stelt nooit teleur

avatar van Apieknar
Leuke verassing van Ghost met Pasen. Ik vind de cover van Jesus He Knows Me juist geweldig. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van ABDrums
Ironisch overigens dat de EP op Hemelvaartsdag wordt uitgegeven, gezien de satanische achtergrond van de band. Ik vind het wel humor eigenlijk.

avatar van Juul1998B
Zouden ze zomaar expres kunnen hebben gedaan hoor, ik zie ghost er wel voor aan haha.
Die humor bezitten ze wel

avatar van Jelle78
Wat past Jesus He knows Me zowel tekstueel als muzikaal bizar goed bij Ghost zeg. Als ik het origineel niet had gekend had ik zo geloofd dat het door Ghost was geschreven. Is het beter dan het origineel? Nee, dat niet (Tobias Forge, hoewel een prima vocalist, is simpelweg geen Phil Collins), maar Ghost geeft er wel degelijk een eigen draai aan. Dus ik ben zeker benieuwd naar de rest van de EP.

avatar van Apieknar
Alle nummers op deze EP zijn covers, origineel van:
- See No Evil - Television
- Jesus He Knows Me - Genesis
- Hanging Around - The Stranglers
- Phantom of the Opera - Iron Maiden
- We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) - Tina Turner

avatar van MusicFreak
Jesus He Knows Me in de orginele versie mist een beetje pit vind ik, en de versie van Ghost is juist prima

avatar van ABDrums
Phantom of the Opera is vandaag als single uitgekomen en is hier te beluisteren. Ik vind het wederom echt een razendknappe cover van de band. Het blijft toch ongelooflijk hoe ze de essentie en het fundament van het origineel weten te behouden en dat perfect samen laten gaan met hun eigen Ghost-sausje. Echt briljant werk van Ghost!

Het Tina Turner vehikel is overbodig, de rest van de covers zijn erg fijn gedaan. Jesus He Knows Me is voor mij het absolute hoogtepunt van dit plaatje.

avatar van Juul1998B
Leuk tussendoortje van ghost met al die covers, niets meer en niets minder.
See no evil is mn fav hier

avatar van AOVV
See No Evil, Jesus He Knows Me en Phantom of the Opera vind ik erg goeie covers die bovendien prima passen bij de sound van Ghost; niet radicaal anders, maar genoeg subtiele verschilletjes in hun richting (zoals het orgel in de Genesis-song). De overige twee nummers vind ik dan weer helemaal niets. In de afsluiter komt de frase "Is it all or nothing?" naar voor, en zo voelt deze EP ook wel aan voor mij: alles of niks.

3 sterren

avatar van Edwynn
Phantom Of The Opera vind ik nog wel leuk gedaan met die spookachtige koortjes en het gekantelde vertellersperspectief dat ons nu door de ogen van de 'Phantom' laat kijken.

De Tina Turner cover vind ik alleen al leuk vanwege de keuze. Jesus He Knows Me is gewoon in al zijn vormen irritant dus dat geloof ik wel. Voor de rest is het een geinig tussendoortje.

avatar van Proglover
Toch een grappige toevoeging deze cover EP.
Zelf vond ik Phantom iets minder, See no Evil en zeker Jesus he knows me favoriet, ook echt een hoogtepunt bij het concert eergisteren in de Afas.
Hopen dat Ghost na een erg lange (Re)Impera tour weer een mooi album met eigen nummers gaat maken

avatar van james_cameron
Middelmatige EP bestaande uit vijf covers, allemaal weinig bijzonder en aan de gladde kant. Het leukst zijn wat mij betreft Jesus He Knows Me (Genesis) en Phantom Of The Opera (Iron Maiden), maar ook die twee voegen weinig toe aan de originele versies. Slapste track is de futloze uitvoering van We Don't Need Another Hero (Tina Turner).