De tien jaar durende creatieve streak van het folkicoon gaat verder met een albumlange suite van 33 minuten, een reis die bestaat uit zeven onderling verbonden segmenten. Het is een plaat die een meditatieve, bijna hymnesfeer creëert, met de zang van Paul boven een akoestisch arrangement. De plaat, die voornamelijk wordt uitgevoerd door Paul, is gekruid met esoterische percussie-instrumenten, koorelementen van het voor een Grammy genomineerde Britse vocale ensemble Voces8 en een prachtig vocaal optreden van Edie Brickell, Paul's vrouw. Het is een album waarin liefde, geloof, vergeving en meer wordt verkend. Seven Psalms toont alle muzikale elementen die we mogen verwachten van een doorgewinterde artiest als Paul Simon, die consequent op zoek is naar nieuwe muzikale horizonten. Het is een relatief gedurfde onderneming, en daarom niet minder welkom. Maar de aard van de plaat betekent dat we het niet zullen neuriën als 'You Can Call Me Al'. Tot zover waardeer ik het op 4 sterren met kans op meer.