Virgin Steele - The Passion of Dionysus (2023)

Label: Steamhammer

1. The Gethsemane Effect (7:08)
  2. You'll Never See the Sun Again (9:20)
  3. A Song of Possession (5:51)
  4. The Ritual of Descent (12:41)
  5. Spiritual Warfare (7:50)
  6. Black Earth & Blood (2:24)
  7. The Passion of Dionysus (8:09)
  8. To Bind & Kill a God (8:18)
  9. Unio Mystica (9:15)
  10. I Will Fear No Man for I Am a God (8:46)
avatar van crosskip
Haha, nou daar gaan we weer hoor! Het "persbericht" is alvast hilarisch. Die hoop ellende van Nocturnes Of Hellfire & Damnation wordt hier nog genoemd als het laatste voorgaande zeer gewaardeerde epos, dus die drie cds uit 2018 worden voor de grap maar vergeten. Misschien maar beter ook! DeFeis speelt ook dit keer weer zelf de drums in achter op z'n keyboardje, dus de productie zal wel weer fantastisch zijn. En toch ga ik dit t.z.t. wel weer op zetten. Tegen beter weten in hopen op iets dat weer in de buurt komt van de glorie van weleer.

avatar van crosskip
Spiritual Warfare is nu te beluisteren. Het wordt met het album erger, naast de drums wordt nu ook de bas uit het keyboard getoverd!

Ergens wel zonde dat de productie zo'n drama is. De zang is alweer wat minder verschrikkelijk dan de vorige albums en met wat fatsoenlijk geluid was dit best een aardig nummer geweest.

avatar van Edwynn
1,0
Elke keer heb ik nog een sprankje hoop. Helaas. Het is gewoon lachwekkend wat de man uit zijn My First Sony tovert.

avatar van namsaap
Wat heb ik zojuist geluisterd .......

Ik kwam een aantal redelijk positieve reviews tegen over dit album en heb daarna dit album toch maar eens opgezet. Eerlijk had ik na de eerste tonen van The Gethsemane Effect de moed alweer opgegeven. De productie is werkelijk om te huilen.... Mijn demo's in Cubase 5 met freeware VST-plugins klonken nog beter. Zo'n beetje het hele instrumentarium lijkt opgetrokken uit midi-tracks die met een muis ingevoerd zijn. Los van de matige kwaliteit van de samples, klinkt alles zo steriel, mat en hoekig dat er geen leven meer in zit.

En dat is best jammer, aangezien er soms best aardige ideeën voorbij komen. Maar gast..... als je nog een beetje ambitie hebt, zoek dan een paar muzikanten om je heen om dit in te spelen. Een beetje fanatieke amateur weet dit materiaal al een flinke upgrade te geven.

Wat de reviewers her en der (AMG, Metal Temple o.a.) in hun oren hadden bij het beluisteren van dit album is mij een raadsel. Het mooiste eufemisme komt wel van Blabbermouth: 'The first thing the unconverted will notice is that "The Passion Of Dionysus" has a unique sound.' Uniek is het zeker .