Kat - Worship Me or Die! (1987)

Label: Roadracer

1. Metal Messiah (2:10)
  2. KAT-possessed (2:34)
  3. Death to You (2:06)
  4. Satan Goes to Church (2:55)
  5. Worship Me or Die! (1:54)
  6. Demons (2:30)
  7. Speed Death (2:28)
  8. Kill the Muthers (2:33)
  9. Ashes to Dust (3:57)
  10. Satan Says (2:48)
  11. Metal Massacre (1:51)
Empyrium
Leeft ze nog of zit ze nu echt in een gesticht?

avatar van Germ
Germ (crew)
Dat ze gek is spreekt voor zich. Maar spelen kan ze wel. Klassiek geschoold als violiste een heeft de overstap gemaakt naar retesnel, oorverdovend, gitaar geshred.

Niet mij ding, het enige wat ik nog herinneren van haar zijn haar optredens in de stripjes in de A/MH

avatar van exodus
Toevallig hoorde ik haar afgelopen week nog voorbij komen op mijn dik 20 jaar oude Vara's Vuurwerk cassettebandjes. (Voor wie het niet weet: Vara's Vuurwerk was een geweldig Hardrock/Metalprogramma op radio 3, werd dinsdag 's avonds altijd uitgezonden van 21.00 tot 22.00 en het programma bestond van 1987 tot 1992) Vara's Vuurwerk vond ik dus een geweldig programma, en er werd best wel veel Thrash etc. gedraaid; het waren immers ook de hoogtijdagen van Speed en Thrash, vooral zo rond 1987, '88 en 1989. Maar goed, in tegenstelling tot het toffe programma Vara's Vuurwerk liet die schreewerige dame "the Great Kat" nogal wat steekjes vallen...Links en rechts kan deze arrogante en lachwekkende dame aardig op dit album uit 1987 overweg met haar instrument, de produktie vind ik ook lekker hard en agressief....en jawel; sommige nummers als: Kat Possessed, Satan goes to Church en Ashes to Dust zijn ook nog aardig te pruimen. Maar ik heb moeite met de chaotische muziek arrangementen in een aantal nummers; het luistert niet lekker weg. En dan de supermongloïde kinderachtige zielige huilwekkende flut teksten, dat je haar moet aanbidden enz. Kan er niet eens om lachen; die teksten zijn zo vreselijk SLECHT! Ook het Krijsen van die dame is zo aanstellig en pure aandachttrekkerij dat, zo gauw je het doorhebt, de nummers nog verder naar beneden gehaald worden. Ook die hoes vind ik kut! Als dat hele Kat-gedoe uiteindelijk in de toekomst een grap blijkt, dan is het waarschijnlijk één van Amerika's grootste staatsgeheimen, en wordt ze historisch gezien ergens tussen Marilyn Monroe en John F. Kennedy ingeparkeerd! Kat is gelukkig NIET representatief voor (Thrash) Metal uit de goede jaren '80. Er waren gelukkig ook bands als Kreator, oude Metallica, oude Overkill, Carnivore, Cyclone, Death Angel, Slayer, Sacred Reich, Dead Brain Cells, Sacrifice, Voivod, Deathrow etc. etc. etc. die wél op een positieve manier geschiedenis geschreven hebben! Bij dat mens zelf/Kat, hoef je alleen maar de middelste letter te verruilen!

Meneer Bungel
Hi boys & girls, we're going to play a game, called: satan says!

exodus schreef:
...ik heb moeite met de chaotische muziek arrangementen in een aantal nummers; het luistert niet lekker weg. En dan de supermongloïde kinderachtige zielige huilwekkende flut teksten, dat je haar moet aanbidden enz.
Ik vind die composities juist onweerstaanbaar verfrissend (en ook nog eens lekker strak en uitstekend uitgevoerd), en die teksten zijn gewoon over-the-top grappig.

Onweerstaanbaar dus, ik kan niet anders zeggen. Ergens op het net wordt ze vergeleken met de schaamteloze zelf-promotor Yngwie Malmsteen, maar ik vraag me echt af of The Great Kat niet veel meer gevoel voor humor heeft en veel mensen goed in het ootje heeft... écht duidelijk wordt het me niet, maar de bottom line is of het smaakt, en dat doet het!

P.s.
Empyrium schreef:
Leeft ze nog of zit ze nu echt in een gesticht?
Aparte vraag. Als ze niet meer zou leven, zou ze zeker niet in een gesticht zitten. Maar THE GREAT KAT is alive and well, getuige NEW ON YOUTUBE!! VIVALDI'S "THE FOUR SEASONS" MUSIC VIDEO ? The Great Kat Guitar Goddess SHREDS VIVALDI on NEW Music Video at YouTube - VIVALDI'S "THE FOUR SEASONS" -- The Great Kat SHREDS Vivaldi on Guitar AND Violin! - greatkat.com

avatar van Edwynn
Bedankt voor het omhoogschoppen. Vanavond eens mijn tapedeck afstoffen om deze weer eens te draaien. The Great Kat kwam over als een volstrekt krankzinnige. Worship Me Or Die is dat ook. Noot voor noot. Maar iets in de rare ondertoon van het album spreekt me enorm aan. De gekte, de geweldige schredderij en de sublieme verkrachtingen van bekende klassiek werkjes.
Volgens mij is het allemaal een act. Vorig jaar verscheen er nog een EP. Ze twittert en facebookt redelijk actief. Nee, ze is (volgens mij) niet gek of dood. The goddess of shred is still out there

avatar van ZAP!
Hi again, boys & girls,

Vijf sterren zal deze plaat misschien nooit krijgen, maar bepaalde, al dan niet heerlijk losgeslagen, stukken tamelijk originele metal zeker wel.
Nu ik dit nog weer es hoor, en dan bv. teksten zoals die van 'Death to You', lijkt het me voor de hand liggend dat The Great Kat binnen de thrash metal doet wat een Twisted Sister dat binnen de hardrock - op hun beurt geïnspireerd door Alice Cooper en Kiss - deed. Maar als een vrouw het doet, dan is ze gestoord, een man heet in zo'n geval een entertainer. Jaja.
Ook moet ik wel es denken aan Mucky Pup en S.O.D.. Allemaal grapjassen, maar het gaat om de muziek... toch?
O, en de voordracht van Katherine Thomas (haar echte naam) doet ook wel es denken aan een cynisch snerende Dave Mustaine.
En W.A.S.P. in hun beginjaren. Type O Negative. Enz., enz..

Een krappe negen.

avatar van Pitchman
Geil wijf met een grote bek!