Kat - Worship Me or Die! (1987)

Label: Roadracer

1. Metal Messiah (2:10)
  2. KAT-possessed (2:34)
  3. Death to You (2:06)
  4. Satan Goes to Church (2:55)
  5. Worship Me or Die! (1:54)
  6. Demons (2:30)
  7. Speed Death (2:28)
  8. Kill the Muthers (2:33)
  9. Ashes to Dust (3:57)
  10. Satan Says (2:48)
  11. Metal Massacre (1:51)
avatar van ZAP!
Hi again, boys & girls,

Vijf sterren zal deze plaat misschien nooit krijgen, maar bepaalde, al dan niet heerlijk losgeslagen, stukken tamelijk originele metal zeker wel.
Nu ik dit nog weer es hoor, en dan bv. teksten zoals die van 'Death to You', lijkt het me voor de hand liggend dat The Great Kat binnen de thrash metal doet wat een Twisted Sister dat binnen de hardrock - op hun beurt geïnspireerd door Alice Cooper en Kiss - deed. Maar als een vrouw het doet, dan is ze gestoord, een man heet in zo'n geval een entertainer. Jaja.
Ook moet ik wel es denken aan Mucky Pup en S.O.D.. Allemaal grapjassen, maar het gaat om de muziek... toch?
O, en de voordracht van Katherine Thomas (haar echte naam) doet ook wel es denken aan een cynisch snerende Dave Mustaine.
En W.A.S.P. in hun beginjaren. Type O Negative. Enz., enz..

Een krappe negen.