menu

Kylie - Tension (2023)

mijn stem
3,72 (29)
29 stemmen

Australië
Pop
Label: BMG

 1. Padam Padam (2:46)
 2. Hold on to Now (3:57)
 3. Things We Do for Love (3:09)
 4. Tension (3:36)
 5. One More Time (3:02)
 6. You Still Get Me High (3:38)
 7. Hands (2:45)
 8. Green Light (3:19)
 9. Vegas High (3:33)
 10. 10 Out of 10 (2:51)

  met Oliver Heldens

 11. Story (3:16)
 12. Love Train * (2:55)
 13. Just Imagine * (2:36)
 14. Somebody to Love * (3:52)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 35:52 (45:15)
zoeken in:
avatar van S1998
5,0
Blitz! schreef:

Het zijn er inderdaad veel. Dan spreek ik nog niet van de CDs en cassette tapes.


Mooi collectie dus! Neem aan dat je de 2 singles in diverse varianten dan ook hebt haha.

Ik (arme student nog) denk dat ik dit album maar op m’n verlanglijstje voor de feestdagen zet!

avatar van S1998
5,0
vinylbeleving schreef:


Madonna is toch de stiefmoeder, groots aanwezig en met een wolk van zware parfum. Maar ook chagrijnig en arrogant. Kylie is het lieve halfzusje waar je lekker onbezorgd een avond mee gaat stappen, een luisterend oor heeft en niet alleen over zichzelf praat.


Hahaha mooie metafoor. Al is Madonna vanbinnen ook een goed mens, dat weer ik zeker. Ze is alleen nogal complicated en zichzelf véél te serieus gaan nemen.

avatar van aERodynamIC
4,0
Kylie Minogue. Het huppeltutje uit de serie Neighbours (waar we ook Jason Donovan van kennen) die met Stock, Aitken & Waterman hits bekend werd in de jaren '80 en uitgroeide tot popprinses. Tja, Madonna werd op dat vlak als de koningin gezien, en dat zal Madame X zelf zeker ook niet betwisten.

Kylie komt over als de aardige prinses, wat meer down to earth en net altijd een slagje minder op het gebied van haar shows en albums dan Madonna lijkt het wel. Maar ook de Kylie shows zijn leuk om mee te maken en haar albums alleraardigst en dat blijkt Tension ook te zijn.

Kylie blijft doen waar ze goed in is. Frisse popliedjes maken die nergens geforceerd overkomen (iets wat Madonna vaak net iets te veel doet en wat goed of slecht uitpakt). Minder risico, maar daardoor wel altijd prima te pruimen.

En zo af en toe scoort Kylie ineens weer flink zoals afgelopen zomer met Padam Padam. Dank u gay scene waar het nummer op handen gedragen werd en waar Kylie sowieso niet veel fout kan doen.

Die single zorgde bij mij ook voor een Kylie opleving. Dit na wat magere albums als Kiss Me Once, Golden en Disco. Geinige platen hoor, maar niet zo leuk als Kylie Minogue uit 1994, Impossible Princess, Light Years of Fever. Ook Body Language, X en Aphrodite waren prima.
Padam Padam is pop zoals ik het graag van Kylie hoor en de tweede single, het titelnummer, beviel ook. Genoeg reden om erg nieuwsgierig te zijn naar dit nieuwe album.

En Kylie stelt niet teleur. Ze grijpt terug naar de successen op haar succesvolle albums. Een beetje roeren en de sterke kant komt wel bovendrijven en dat hoor je op dit album.

Kylie volgens het boekje, maar wel de betere bladzijdes uit dat boekje. En Padam Padam blijft onverwoestbaar. Daarbij verbleken de andere nummers een heel klein beetje, maar dat is niet erg.
Eerlijk is eerlijk: ik vind Madonna net even wat spannender muziek afleveren en haar risico waardeer ik wel. Kylie staat voor wat luchtiger bubblegum pop, maar dat is af en toe gewoon echt fijn.

Tension haalt het niveau van albums als Impossible Princess, Light Years en Fever niet (de hoogtijdagen rond de eeuwwisseling), daarvoor vind ik nummers als Hands of You Still Get Me High echt te simpel (die ohoo-koortjes, pfff), en kakt het album halverwege een beetje in met een nummer als Green Light. Gelukkig volgt dan het aanstekelijke Vegas High weer en geeft 10 Out of 10 me een beetje Pet Shop Boys vibes door de bijdrage van Oliver Heldens. Story toont vervolgens aan dat dat inkakmomentje maar tijdelijk was. Wat een heerlijk, vrolijk nummer.
De drie bonustracks zijn verder ook prima.

Tension levert op zich een prima terugkeer van de popprinses op. Ik gun het haar van harte en voor mezelf is het lekker om even wat luchtige disco-pop als afwisseling te horen.

2,0
Sorry maar dit is slappe, risicoloze electro pop ,nauwelijks spannend en met simpelweg te weinig goede songs. De singles hebben niet veel om het lijf en de rest maakt op mij verder ook weinig indruk. 2 sterren

avatar van Blitz!
4,5
S1998 schreef:
(quote)


Mooi collectie dus! Neem aan dat je de 2 singles in diverse varianten dan ook hebt haha.

Ik (arme student nog) denk dat ik dit album maar op m’n verlanglijstje voor de feestdagen zet!


Natuurlijk heb ik alle varianten van de 2 singles
Ik ben al lang een verwoede Kylie verzamelaar.
Een arm studentje zijn heeft ook zijn charme

avatar van Pinsnider
4,0
Padam Padam gaat voor mij het lied van het jaar worden, als er niets geks meer gebeurt. Geweldig!! Eens in de zoveel tijd weet ze dan toch weer te verrassen. Verder inderdaad weinig verheffende, doch degelijke pop. De laatste weken spelen ze Padam Padam steevast in de rust van twente-wedstrijden. Een fijne ontwikkeling en misschien zelfs een ministatementje (al zal dat door Vak-P vast niet als zodanig worden opgepikt). Voor de mensen die dit leuk vinden heb ik nog een dikke tip: Luister "X" van Miss Li.... U staat geheid binnen 10 seconden in onderbroek op de tafel!!!
Oh, en het romantiseren van de studententijd: Mellon Collie kopen voor de laatste 65 gulden die je nog had en daarna geen geld voor bier meer hebben... manmanman, wat afzien.....

avatar van vinylbeleving
4,0
Ja dit is leuk. Helemaal plat geproduceerd en de autotune is niet van de poes, maar toch geniet ik hier enorm van. Padam Padam, blijft misschien wel dé hit van het jaar, maar de rest is ook fijn. Tja soms is het allemaal wel heel poppy en simpel, maar goed Kylie weet ook dat ze hiermee scoort en ze pretendeert ook niet een betere zangeres of artiest te zijn dan ze is (kijk Madonna zo kan het dus ook....;)
Extra liefde voor Story...wat een fijn liedje is dat.
Een perfect plaatje voor de sportschool dit Tension.
3,5 ster kan ik hier zeker aan geven.

avatar van Brian Griffin
3,5
Hij staat hier op repeat. Een aantal ontzettend lekkere nummers en toch ook wel behoorlijk wat opvulling (incl. de tweede single Tension). Hoe dan ook word ik er héél erg vrolijk van.... Voorlopig 3,5* maar dat zou zomaar meer kunnen worden.

Padam Padam 5,0
Story 4,5
Hold on to Now 4,0
Vegas High 4,0
You Still Get Me High 4,0
Somebody To Love 3,5
Green Light 3,5
Hands 3,0
Things We Do For Love 3,0
One More Time 3,0
Just Imagine 2,5
Tension 2,5
10 Out Of 10 2,0
Love Train 1,5

avatar van iamsander
5,0
Kylie komt absoluut met een top album. Nu al 2x geluisterd en ik word hier nu echt blij van.

avatar van staralfur
3,5
Vanochtend in de auto geluisterd, je krijgt precies wat je verwacht. Er zitten wel een aantal niemendalletjes bij en het nummer 10 out of 10 vond ik ronduit vervelend, maar ik zie mezelf hier wel op dansen tijdens een concert. (er vanuit gaande dat die gaat komen)

Ik heb jaren geleden met mijn beste vriendin de deal gemaakt dat zij met mij meegaat naar gitaarbandjes (zo is ze fan geworden van Black Rebel Motorcycle Club) en dat ik met haar naar Kylie concerten ga. Live vind ik het sowieso leuker dan op plaat.

avatar van aERodynamIC
4,0
ik word er toch wel erg blij van. Even lekker luchtig niks. Halfje erbij.

avatar van vinylbeleving
4,0
aERodynamIC schreef:
ik word er toch wel erg blij van. Even lekker luchtig niks. Halfje erbij.


Ik ook. You still Get me High vind ik nu ook een hoogtepuntje, juist die Oooh Oooh-tjes vind ik fijn. Dat nummer zou ook zo in een serie als heartstopper kunnen trouwens, het nummer ademt een blije onbezorgde tiener liefde. Dus Hoppa halfje erbij want het is bijna weekend en ik word erg vrolijk van dit album.

avatar van Pinsnider
4,0
Had hem ook aanstaan en doe mee

avatar van iamsander
5,0
iamsander schreef:
Kylie komt absoluut met een top album. Nu al 2x geluisterd en ik word hier nu echt blij van.


PS: Staat geen slecht nummer op. Een van de leukere albums van dit jaar.

Vegas High is ook al z'n lekker nummer net als Padam Padam. Maar goed over elk nummer kan ik dat wel zeggen.

Dit album krijgt van mij een 10 out of 10!

avatar van iamsander
5,0
Discussing Tension, Kylie says: "I started this album with an open mind and a blank page. Unlike my last two albums there wasn't a 'theme', it was about finding the heart or the fun or the fantasy of that moment and always trying to service the song. I wanted to celebrate each songs individuality and to dive into that freedom. I would say its a blend of personal reflection, club abandon and melancholic high."


avatar van Gert1980
4,5
Lang geleden dat Kylie zo'n goed album afleverde. Ruim twintig jaar om precies te zijn. Maar net als bij veel anderen, staat 'Tension' óók hier op repeat.
Enige minpuntje voor mij is dat achterlijke kinderachtige stemmetje waar Kylie de afgelopen twintig jaar mee zingt. Deed ze daarvoor nooit, dus waarom nu wel? Is dat leuk, is dat geil? Geef mij maar die wat vollere stem waar ze vóór 2002 mee zong.
Enfin, lekker album en ze laat idd Madonna goed zien hoe het ook kan. Kylie padamt dat ageism gelul zo van tafel.

avatar van S1998
5,0
Al maanden uitgekeken naar 22 september, de dag waarop twee 55-jarige diva's terugkeerden om de (pop)muziek te redden. Tension is precies wat ik ervan gehoopt had. Dit is toch gewoon hoe popmuziek hoort te zijn?!

Wat een heerlijk feelgood-album is dit geworden. Het is fris, catchy, sexy, maar ook herkenbaar en soms wat nostalgisch (bijvoorbeeld op Thing We Do For Love en Somebody To Love). Veel nummers van de eerdere albums Disco (2020) en Golden (2018) heb ik grijsgedraaid, maar als geheel waren deze albums minder sterk dan Tension. Een knappe prestatie dus!

De kwaliteit van Tension is heel hoog en nummers als Hold On To Know en Vegas High zouden zo de hitlijsten in kunnen. Heerlijke dansbare nummers met een goede beat. Na een paar keer luisteren zitten ze -net als Padam- direct in je hoofd. Maar ook nummers als Story en Just Image zijn geweldige nummers om lekker op los te gaan.

Kylie heeft gedaan waar menig popzangeres van droomt door opnieuw een dikke hit te scoren. Niet alleen de Kylie fans, maar ook een heel nieuwe generatie heeft kennis gemaakt met de zangeres. Zoals gezegd speelt de image van een artiest wel degelijk mee in het feit of radiozenders en streamingdiensten een nummer wel snel oppakken of niet. Een artiest die wordt gezien als oud en camp, wordt automatisch minder snel opgepakt dan een jongere en frisse collega.

Maarrr... Kylie proved them al wrong! Door de trouwe fans, goede promotie, de kracht van social media, de gunfactor én natuurlijk een heel sterk nummer, staat miss Minogue weer aan de top. Ze doet met dit album dan ook zeker niet onder voor de nieuwe generatie popprinsessen als Dua Lipa of Eva Max. Ik kan dan ook niets anders geven dan 5 sterren.

avatar van vigil
4,0
S1998 schreef:
Al maanden uitgekeken naar 22 september, de dag waarop twee 55-jarige diva's terugkeerden om de (pop)muziek te redden.

Twee? Help me even, wie is de andere?

avatar van S1998
5,0
vigil schreef:
(quote)

Twee? Help me even, wie is de andere?


Anastacia! Anastacia - Our Songs (2023) - MusicMeter.nl

avatar van vigil
4,0

Ah kijk, en 2x een 5* zie ik. Jij kan tevreden zijn

avatar van aERodynamIC
4,0
Ik vind Story inmiddels nog leuker dan Padam. Hier gaat het volume echt omhoog!

avatar van Poeha
3,5
Toen ik Padam Padam voor het eerst hoorde, had ik er niet direct een klik mee en eerlijk gezegd is dat nog steeds zo. Wel behoort het net tot de betere helft van het album. Tweede single Tension vind ik behoorlijk zwak, dus vreesde het ergste. Zeker ook door de vervorming van haar stem (hoort er helemaal bij tegenwoordig, maar ben ik zeker geen voorstander van, ook niet bij Kylie).

Gelukkig staan er toch wel een aantal fijne tracks op Tension. Voornamelijk degenen die wat meer richting "disco" neigen. Topper is voor mij het nummer wat als ballad begint, maar daarna al snel vaart maakt en dit een keer of wat herhaalt, You Still Get Me High. Hier herken ik ook haar stem dan nog goed.

Verder zijn Vegas High, Things We Do For Love en Hands fijne nummers. Hands lijkt door de zang wat op een bepaald K-pop nummer, maar kan er zo even niet op komen (volgens mij iets van 9Muses).
Zwakke nummers, het titelnummer en 10 Out of 10. Van de bonustracks bevallen Somebody to Love en Just Imagine me goed.

Al met al een 3,36 gemiddeld. Rond ik dan maar naar boven af. 3,5* voorlopig voor dit album.

avatar van Gert1980
4,5
Oké fuck it, ik heb mijn beoordeling zojuist verhoogd van 3,5 naar 4,5.
Grappig, want anderhalf jaar geleden zou ik dat nooit gedaan hebben met een album als 'Tension'. Maar wat een heerlijk zorgeloos feel-good album is dit, en laat dat nu precies zijn wat ik nodig had na het afgelopen jaar. En ergens past het precies bij de nieuwe stap die ik vijf maanden geleden in mijn leven heb genomen.
Zo goed als alles op dit album klinkt lekker... Ik had het niet meer verwacht van miss Minogue, maar... she still has it in her!!

PS: Bekruipt meer mensen het gevoel dat ze lichtelijk geïnspireerd was door dit album?

avatar van Blitz!
4,5
Gert1980 schreef:
Oké fuck it, ik heb mijn beoordeling zojuist verhoogd van 3,5 naar 4,5.
Grappig, want anderhalf jaar geleden zou ik dat nooit gedaan hebben met een album als 'Tension'. Maar wat een heerlijk zorgeloos feel-good album is dit, en laat dat nu precies zijn wat ik nodig had na het afgelopen jaar. En ergens past het precies bij de nieuwe stap die ik vijf maanden geleden in mijn leven heb genomen.
Zo goed als alles op dit album klinkt lekker... Ik had het niet meer verwacht van miss Minogue, maar... she still has it in her!!

PS: Bekruipt meer mensen het gevoel dat ze lichtelijk geïnspireerd was door dit album?

Ik denk dat Kylie inderdaad erg geïnspireerd was door dit album. De verandering van platenmaatschappij heeft hier ook veel te maken.

Er zijn ondertussen ook twee nieuwe songs verschenen. Deze zijn te downloaden op Kylie’s officiële shop. Drum en Heavenly Body zijn twee uitstekende songs die niet zouden misstaan op de reguliere album tracklist.

Terwijl ik nu toch heel positief bezig ben, ook uitstekende noteringen in de charts voor Tension.
In België komt het album binnen op 2 en in Nederland op 3. De hoogste noteringen ooit voor een Kylie album.

Viva Miss Minogue

avatar van S1998
5,0
Gert1980 schreef:
PS: Bekruipt meer mensen het gevoel dat ze lichtelijk geïnspireerd was door dit album?


Ik snap deze vergelijking wel inderdaad! Higher Than Heaven vind ik alleen wel een stuk donkerder. Allebei in ieder geval heel fijne albums

avatar van Blitz!
4,5
Gert1980 schreef:
Oké fuck it, ik heb mijn beoordeling zojuist verhoogd van 3,5 naar 4,5.
Grappig, want anderhalf jaar geleden zou ik dat nooit gedaan hebben met een album als 'Tension'. Maar wat een heerlijk zorgeloos feel-good album is dit, en laat dat nu precies zijn wat ik nodig had na het afgelopen jaar. En ergens past het precies bij de nieuwe stap die ik vijf maanden geleden in mijn leven heb genomen.
Zo goed als alles op dit album klinkt lekker... Ik had het niet meer verwacht van miss Minogue, maar... she still has it in her!!

PS: Bekruipt meer mensen het gevoel dat ze lichtelijk geïnspireerd was door dit album?

Ik heb verkeerd gelezen. Ik dacht dat je zei dat Kylie geïnspireerd was bij het maken van haar album ☺️

avatar van Gert1980
4,5
Blitz! schreef:
(quote)

Ik heb verkeerd gelezen. Ik dacht dat je zei dat Kylie geïnspireerd was bij het maken van haar album ☺️


Haha, nee ik geloof dat zij dat helaas nooit is.

Ik blijf het een gemiste kans vinden dat we dat flut album van een X kregen. Hoe mooi was het geweest wanneer ze haar songwriting skills een beetje had gebruikt om een diepgaander iets te maken. Voor mijn gevoel doet Kylie maar iets en negen van de tien keer vooral om haar gay fanbase te please door middelmatige gayclub dansvloer troep uit te brengen. Wat dit keer gelukkig goed uitpakte, maar dat mocht ook wel weer eens na twintig jaar zeer magere albums te hebben gemaakt.

avatar van Blitz!
4,5
Gert1980 schreef:
(quote)


Haha, nee ik geloof dat zij dat helaas nooit is.

Ik blijf het een gemiste kans vinden dat we dat flut album van een X kregen. Hoe mooi was het geweest wanneer ze haar songwriting skills een beetje had gebruikt om een diepgaander iets te maken. Voor mijn gevoel doet Kylie maar iets en negen van de tien keer vooral om haar gay fanbase te please door middelmatige gayclub dansvloer troep uit te brengen. Wat dit keer gelukkig goed uitpakte, maar dat mocht ook wel weer eens na twintig jaar zeer magere albums te hebben gemaakt.


Ik vind dit toch allemaal nogal kort door de bocht.
Zou Kylie er een carrière van meer dan 30 jaar hebben opzitten zonder enige betrokkenheid?
Voor mij hoeft Kylie niks “diepgaands” op plaat te zetten, daar zijn genoeg andere artiesten voor.
X is één van mijn favoriete Kylie albums…

avatar van Gert1980
4,5
Blitz! schreef:
(quote)


Ik vind dit toch allemaal nogal kort door de bocht.
Zou Kylie er een carrière van meer dan 30 jaar hebben opzitten zonder enige betrokkenheid?
Voor mij hoeft Kylie niks “diepgaands” op plaat te zetten, daar zijn genoeg andere artiesten voor.
X is één van mijn favoriete Kylie albums…


We hadden het volgens mij niet over betrokkenheid, maar over geïnspireerd zijn. Ik vind haar platen van de afgelopen 20 jaar nu niet bepaald klinken alsof ze heel erg geïnspireerd was. Dit was ze tot en met Fever juist wel altijd. Maar daarna kwam het cateren van haar gay fanbase. En dat mag je kort door de bocht vinden, maar dingen zijn zoals ze zijn. Peace

Gast
geplaatst: vandaag om 04:19 uur

geplaatst: vandaag om 04:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.