The Hangmen - Bitter Sweet (1967)

1 stem

Label: Monument

1. Dream Baby (2:26)
  2. Guess What (2:13)
  3. Crazy Man (2:22)
  4. Let It Be Me (3:06)
  5. Terrible Tonight (2:20)
  6. Faces (3:35)
  7. I Wanna Get to Know You (2:34)
  8. Everytime I Fall in Love (2:19)
  9. What a Girl Can't Do (2:28)
  10. Isn't That Liz (1:59)
  11. Gloria (5:37)
avatar van nlkink
The Hangmen was een groep uit Washington DC die in Washington een regionale hit hadden met de single What A Girl Can't Do. Op het hoogtepunt van hun roem werden de groepsleden in hun regio geconfronteerd met Beatlemania-achtige taferelen. De opvolgende singles Faces en Dream Baby deden niet zo veel en na een paar groepswisselingen lukte het de nieuwe zanger Tony Taylor om een contract voor één album uit het vuur te slepen. De versie van What A Girl Can't Do is dan ook niet de singleversie maar een re-recording. Het interessantste wapenfeit op dit album is misschien wel de meer dan vijf minuten durende cover van Gloria. Verder is dit album niet veel meer dan wat je van een garagerockgroepje in de midzestiger jaren kunt verwachten.
De naam van The Hangmen werd in de loop van 1967 gewijzigd in The Button en onder die naam werd een onuitgebracht album opgenomen.
In 1968 echter wijzigde de groep de naam eerst in The Collection en vervolgens in Graffiti, Droombolus, en werd er een album opgenomen dat door velen wordt gezien als een cultklassieker.
Dank voor het plaatsen WhoAmI!