Cory Daye - Cory and Me (1979)

1 stem

Funk / Soul
Label: New York International

1. Green Light (6:10)
  2. Pow Wow (7:14)
  3. Wiggle and a Giggle All Night (3:08)
  4. Rhythm Death (1:20)
  5. Single Again / What Time Does the Balloon Go Up (5:39)
  6. Be Bop Betty AKA Co Co Ree (3:32)
  7. Rainy Day Boy (4:06)
  8. Keep the Ball Rollin' (5:20)
avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Voor deze moet je op YouTube zijn want op andere streaming-sites staat ie niet. De vinyl-rip kraakt wel aan alle kanten.

De voormalige zangeres van Dr. Buzzard's Original Savannah Band, dit album is een voorzetting daarvan met meer Funk en Disco invloeden maar nog steeds met Latin en Big Band vibes (blazers en strijkers). Vooral de saxofonist George Young mag vaak zijn ding doen.

Cory Daye heeft een fijn heldere Pop / Soul stem die het volgens mij geweldig zou hebben gedaan in de swinging 30s / 40s. En ook op dit album zijn de teksten met de nodige humor en innuendo gevuld, iets wat diverse acts doen rond August Darnell (Kid Creole). Haar wat brutale / ondeugende manier van zingen past daar goed bij.

Sandy Linzer is de producer, die ook aan de nummers meeschreef. Naast hem op kant A krijgt hij hulp van L. Russell Brown als producer en heeft aan meer dan 700 nummers meegeschreven (waaronder "Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree" - Dawn / Tony Orlando) en de eerste 4 op dit album horen daarbij.

De eerste 3 nummers waren als single uitgebracht. En Cory stond ook nog in TopPop met "Wiggle & A Giggle All Night" het nummer met 40s Pop en tropische invloeden.

In 1984 bracht ze nog 1 album uit samen met Dr. Buzzard's Original Savannah Band die het daarna voor gezien hielden en door gingen als Kid Creole and the Coconuts waar Cory Daye ook bij betrokken was, o.a. Tropical Gangsters.

avatar van gaucho
Deze heb ik zelfs nog zowel op LP als op CD. Hartstikke leuke plaat met een vrij uniek geluid, zoals we dat in zekere zin ook kregen van Dr. Buzzard & the Original Savannah Band: een mix van 30/40's pop en zwoele disco-achtig arrangementen. Ik heb een zwak voor Cory's vocalen, die enerzijds onschuldig, anderzijds wat ondeugend klinken.

Wiggle and a-giggle all night was alleen in Nederland een heel behoorlijk hit. Waarbij wij op het singletje niet alleen de drieminutenversie van het nummer kregen, maar ook Rhythm dead, het vierde nummer op dit album, dat een naadloze voortzetting is van de muzikale mix van dat nummer. Pow wow en Green Light verschenen als een 12 inch single met een dubbele A-kant en werd een kleine hit in de VS.