She Wants Revenge - This Is Forever (2007)

Label: Geffen

1. First, Love (1:53)
  2. Written in Blood (5:01)
  3. Walking Away (3:44)
  4. True Romance (4:12)
  5. What I Want (3:43)
  6. It's Just Begun (4:07)
  7. She Will Always Be a Broken Girl (5:24)
  8. This Is the End (5:46)
  9. Checking Out (5:37)
  10. Pretend the World Has Ended (4:16)
  11. Replacement (5:34)
  12. All Those Moments (2:37)
  13. Rachael (4:27)
  14. Love to Sleep * (5:33)
avatar van Glurp
Het album is gelekt zag ik op internet. Ik keek hier echt naar uit, want de vorige plaat was echt goed. Ik heb 'this is forever' een keer beluisterd nu en het viel nogal tegen. De nummers lijken eentoniger dan de vorige plaat. Ook de melodien pakken me een stuk minder.
'Writen in Blood' is voor nu het sterkste nummer, dit is een nummer dat ook zomaar op de vorige plaat had kunnen staan.
Ik stem nog even niet, eerst nog maar eens een paar keer beluisteren.
tot nu toe teleurstelling...

avatar van VanDeGriend
Geen enkel, maar dan ook echt geen enkel nieuw inzicht op deze plaat te bekennen. Gelukkig maar

Als je retro bent niet opeens stoer moderne dingen gaan doen. Goed gezien. Bij eerste beluistering ook even wat teleurstelling (het verrassingselement is natuurlijk weg) maar na een paar keertjes draaien, betrap ik mezelf weer op gas bij in de auto en ritmisch meebewegende lichaamsonderdelen. Gewoon toch weer heel heel lekker.

En ja, alle nummers hadden ook op de eerste kunnen staan....of andersom. Top

FatBottomedGirl
Was verrast dat ze al weer met een nieuw album kwamen. Klinkt bijzonder goed.

Het wordt nu ook eens tijd dat ze buiten USA gaan touren en ons land aandoen.

avatar van otherfool
Beetje vergeten opvolger van het titelloze debuut brengt wederom een uur retestrakke retrorock met een lekker dreigend sfeertje. Echt groots of beklijvend wordt het niet, gewoon een lekker 3 sterren plaatje dat door de echte fans van het debuut risicoloos kan worden aangekocht.

avatar van Omsk
Dit is typisch zo'n CD die je alleen koopt als hij voor vier euro in een budgetbak ligt. En daar lag-ie ook . Ik ben evenwel na 2,5 draaibeurt nog niet bijster enthousiast, 2,5*.

Laurora
Omsk schreef:

En waar was dat?

JanBetonde2e
Hetzelfde hoge niveau als op het eerste album, er is weinig origineels aan, maar dat is niet erg, zolang de muziek goed blijft, en dat is bij She Wants Revenge zeer zeker het geval, echt heerlijke muziek.

avatar van freddze
Toch een beetje teleurgesteld in deze opvolger. Op de eerste plaat vond het gebrek aan variatie soms al een minpuntje. Maar als ik de tweede plaat luister, wordt het wel heel duidelijk dat ze veel dingen recuperen. Het meest frappant is dit terug te horen in 'She Will Always Be A Broken Girl' en hoe het refrein eigenlijk een kopie is van 'The Things' van de eerste plaat:

-> Eerste plaat: These Things - eerste keer op 1'17"
I heard it's cold out, but her popsicle melts
She's in the bathroom, she pleasures herself

-> Deze plaat: She Will Always Be A Broken Girl - eerste keer eveneens op 1'17" (!)
It's a long walk, and the music is loud
She sees an old friend, as she walks through the crowd

Maar toch is dit helemaal mijn muziek, dus een 4* zal het misschien toch nog worden.

/Edit: Het worden er 3,5*